Quantcast

G. Landsbergis: Ekonomikos ministerija iki rinkimų gali dirbti su viceministru

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad pritaria ministerijų jungimo idėjoms, tačiau tai, tvirtina jis, neturi būti daroma skubotai.

Konservatorių lyderio siūlymu, jungti būtų galima Energetikos ir Susisiekimo ministerijas, o be ministro likusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija, pasak G. Landsbergio, iki pat rinkimų puikiai gali dirbti su viceministru Mariumi Skuodžiu priešakyje.

„Aš abejoju, ar kas ten dabar labai stipriai jungs ką nors“, – idėją jungti Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas penktadienį „Žinių radijui“ komentavo G. Landsbergis.

Jo teigimu, galima būtų kalbėti apie Energetikos ir Susisiekimo ministerijų jungimą.

Aš abejoju, ar kas ten dabar labai stipriai jungs ką nors.

„Aš manau, kad jungti galima. Taip apsvarsčius, aš labiau manyčiau, kad galima galbūt Energetikos ir Susisiekimo ministerijas jungti – vadinti Infrastruktūros ministerija dėl to, kad jų funkcijos yra kiek panašios. Jeigu mes norėtume siekti mažesnio ministerijų skaičiaus, galima susitarti apie kitų ministerijų tokius jungimus, taupant kaštus ir efektyvinant Vyriausybės veiklą“, – kalbėjo TS-LKD pirmininkas.

Politiko nuomone, Virginijui Sinkevičiui išvykus dirbti eurokomisaru, iki rinkimų Ekonomikos ir inovacijų ministerija gali dirbti su viceministru M. Skuodžiu.

„Dėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos – yra tikrai neblogų ten viceministrų, kaip ponas Skuodis, kuris atėjęs iš Lietuvos banko su aiškia programa – srities numanymu, išmanymu, aiškiomis pozicijomis. Jo iniciatyva buvo pradėtas Lietuvos, kaip FinTech (finansinių technologijų – ELTA) valstybės augimas ir pristatymas bei iškovota ten pergalių. Manau, kad šis viceministras galėtų puikiai laikinai valdyti ministeriją, ką, manau, dabar ir daro ponui Sinkevičiui išvažiavus į Briuselį. Manau, kad ta situacija iki rinkimų tikrai gali tokia būti“, – pridūrė G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl šis Nuovira praleido progą patylėt.

Kažin

Kažin portretas
ar pats sugalvojo, ar pasufleravo senelis....

kaunietis

kaunietis portretas
aciu uz viska ka darote saliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių