Quantcast

G. Landsbergis: dėl D. Kreivio įmonės turimų „Ignitis“ akcijų turi pasisakyti VTEK

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad partiečio, energetikos ministro Dainiaus Kreivio įmonės turimos „Ignitis grupės“ akcijos jam neturėtų kelti interesų konflikto, tačiau ragina palaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų.

„Man atrodo, vakar buvo labai aiškiai paaiškinta, kad įmonė, kurios akcijas ne jis pats, o antrinė jo įmonių grupės įmonė įsigijo, yra ne Energetikos ministerijos pavaldume. Tai reiškia, kad net teoriškai jis neturi įtakos tai įmonei“, – žurnalistams Seime sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis.

D. Kreiviui nedeklaravus, jog jis netiesiogiai valdo „Ignitis grupės“ akcijas, opozicija dėl šios situacijos kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). G. Landsbergis sako, kad VTEK turėtų nurodyti, ar ministrui būtina papildyti interesų deklaraciją.

Tai reiškia, kad net teoriškai jis neturi įtakos tai įmonei.

„Jei bus rekomendacija papildyti kažkokią informaciją dėl interesų, neabejoju, ministras tą padarys. Bet tiesioginio pavaldumo nėra, dėl to kad įmonė „Ignitis“ yra valdoma Finansų ministerijos“, – tvirtino konservatorių lyderis.

Premjerė I. Šimonytė antradienį taip pat nurodė nematanti problemų dėl D. Kreivio nedeklaruoto ryšio su „Ignitis grupe“, tačiau taip pat ragino palaukti VTEK išvadų.

LRT antradienį paskelbė, jog „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras. Jis sakė nežinantis apie „Norteo“ įsigytas akcijas, nėra šio ryšio deklaravęs ir žadėjo pasidomėti, ar reikia šią sąsają deklaruoti.

Pasak LRT, „Igničio grupės“ akcijų turi ir to nebuvo tinkamai deklaravęs grupę tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Premjerė sakė šios situacijos išsamiai nežinanti, bet ją ketina aptarti su finansų ministre Gintare Skaiste.

G. Skaistė kiek anksčiau žurnalistams sakė žinojusi, jog G. Norkūnas turi „Igničio grupės“ akcijų. Ministrė sakė dėl to problemų neįžvelgianti.

Prezidentūra antradienį pareiškė, kad tokia žiniasklaidos paviešinta informacija kenkia žmonių pasitikėjimui valstybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pažiūrėsime kas bus po naujų metų sutikimo,kainos žiauriai krenta o pas mus skelbia kad jau brangs ir kiek brangs .Nusikaltėliai !!!

Petras

Petras portretas
Kaip susikompromitaves Kreivys vėl atsidūrė Seime ir dar energetikos ministrų tapo.Ji teisti reikia už tai ką jis daro su energetiką,jos kainomis Lietuvoje.

Viršūnė čia

Viršūnė čia portretas
Turi strateginės įmonės akcijų pats ministras ir jo pavaduotojas, kurie kuruoja būtent tą sritį ( energetikos). Reiškia jis suinteresuotas kad elktr kainos būtų kuo aukštesnės. Man tai siaubo filmas čia kažkoks
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių