Quantcast

G. Landsbergis dalyvaus NATO ministrų susitikime Briuselyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

Pirmojoje susitikimo sesijoje ministrai aptars padėtį Afganistane ir joje NATO vykdomą misiją „Tvirta parama“, diskutuos dėl tolesnių bendrų pastangų, kurios padėtų užtikrinti tvarią taiką šioje šalyje.

Šios sesijos metu ministrai taip pat aptars tolesnį NATO ir Artimųjų Rytų bei Šiaurės Afrikos regiono partnerių bendradarbiavimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Antrojoje susitikimo sesijoje bus pristatyti NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pasiūlymai dėl „NATO 2030“ proceso. Jais siekiama sutvirtinti NATO politinį vaidmenį, pagerinti aljanso atsaką į grėsmes, nestabilumą NATO kaimynystėje ir kitus kylančius iššūkius.

Antrą susitikimo dieną ministrų diskusijos bus skirtos ir Rusijos keliamoms grėsmėms aptarti.

Sąjungininkai kartu su NATO partnerėmis Švedija, Suomija ir Europos Sąjungos vyriausiuoju įgaliotiniu Josepu Borrelliu (Žozepu Boreliu) diskutuos apie augantį Rusijos karinį aktyvumą, kibernetines atakas, skleidžiamą dezinformaciją ir kišimąsi į rinkimų procesus.

Susitikimo dalyviai tarsis dėl bendro efektyvaus ir vieningo atsako, aptars NATO ir Rusijos dialogo galimybes.

Renginio paraštėse G. Landsbergis su Estijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrais susitiks su JAV Valstybės sekretoriumi Anthony Blinkenu (Entoniu Blinkenu). Bus aptartas JAV ir Baltijos šalių bendradarbiavimas saugumo srityje, NATO atgrasymo ir gynybos priemonių stiprinimas, globalios pastangos, ginant demokratines vertybes, ir parama Rytų partneriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
anūkui tekstas parašytas užjūrio kuratorių, teks tik pakartoti, kad rusai, Lukošenko puola

p1d0raska

p1d0raska portretas
NATO polaQ Gal mes ir v derme, zato krym nash.

Kaunas

Kaunas portretas
Pliurpalas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių