Quantcast

G. Landsbergis dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje: numatoma aptarti ir Rusijos karinę agresiją

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį  dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Liuksemburge, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, ES santykius su Egiptu bei situaciją Afrikos kyšulyje, sekmadienį pranešė ministerija.

ES užsienio reikalų ministrai aptars padėtį Ukrainoje, Rusijos agresijos globalias pasekmes ir jos įtaką pasaulinei maisto krizei bei ES tolesnius veiksmus ir atsaką, ypač stiprinant ES strateginę komunikaciją kovojant su Rusijos dezinformacija.

Užsienio reikalų tarybos metu ministrai susitiks su Egipto užsienio reikalų ministru Samehu Shoukry (Samehas Šukris) ir aptars ES ir Egipto bendradarbiavimo prioritetus, pasirengimą Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijai, jos tikslus bei bendras pastangas, ieškant efektyvių maisto krizės sprendimų.

Ministrai taip pat apsikeis nuomonėmis dėl situacijos Afrikos kyšulyje, kur humanitarinė situacija buvo viena sudėtingiausių ir šiuo metu tik gilėja dėl Rusijos karo Ukrainoje sukeltos maisto krizės.

Taip pat Užsienio reikalų tarybos paraštėse G. Landsbergis susitiks su Egipto užsienio reikalų ministru S. Shoukry aptarti Rusijos agresijos pasekmes maisto produktų tiekimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių