Quantcast

G. Landsbergis apie V. Rupšio pareiškimą: stebina, kad šita diskusija yra viešumoje

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako, kad Valstybės gynimo tarybos posėdyje siūlys neperduoti Lietuvos turimų haubicų „PzH 2000“ ir oro gynybos sistemų NASAMS Ukrainai. Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį Vilniuje žurnalistams teigė, kad parama Ukrainai, taip pat ir karinė, turi būti tęsiama.

„Aš turiu turėti įrankius. Mes negalime įvykdyti užduoties, neturėdami tam pajėgumų, bet tas pajėgumas, kurį mes turime, yra ant linijos, kai daugiau nusirengti nebegalime“, – žurnalistams poligone Pabradėje trečiadienį sakė generolas leitenantas.

G. Landsbergis sakė esąs nustebęs, jog haubicų klausimas svarstomas viešai.

„Laikausi nuostatos, kad tai, kas yra Valstybės gynimo taryboje diskutuojama, yra diskutuojama už uždarų durų, nes tie sprendimai susiję su mūsų nacionaliniu saugumu, su mūsų parama partneriams ir raginu tokio principo laikytis ir kitus vadovaujančius pareigūnus. Mane šiek tiek stebina, kad šita diskusija yra viešumoje“, – tvirtino G. Landsbergis.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako kol kas nenorintis komentuoti V. Rupšio siūlymų.

„Pirmiausia, tai ne sprendimai, o patarimai. Antra, bus VGT, bus ir komentarai“, – BNS sakė ministras.

Perduoti haubicų ir oro gynybos sistemų Lietuva svarsto sulaukusi Ukrainos prašymo. Vis dėlto kritikai sako, kad minimos ginkluotės perdavimas suardytų neseniai įgytus Lietuvos pajėgumus.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda spalį BNS teigė, kad sprendimas dėl šios karinės technikos perdavimo Ukrainai bus priimtas Valstybės gynimo tarybos posėdyje, tačiau jo datos nedetalizavo


Šiame straipsnyje: Valdemaras RupšysGabrielius Landsbergisparama Ukrainaikaras Ukrainojehaubicos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių