Quantcast

G. Landsbergis apie V. Mizaro kandidatūrą į KT: viliuosi, Seimas palaikys

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis viliasi, kad, nepaisant kai kurių partiečių išreikšto nepritarimo, Seimas palaikys parlamento vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pateiktą advokato Vytauto Mizaro kandidatūrą į Konstitucinio Teismo teisėjus ir teismas pagaliau galės dirbti pilnos sudėties.

„Turbūt tas pasirinkimas yra įvairus, žmonės kalba už save ir turint omenyje, kad tai yra slaptas balsavimas, mes niekada ir nesužinosime iki galo, kaip jie galų gale balsavo. Nebūtinai garsūs žodžiai yra būtent ir realybė. Aš vertinu Vytautą Mizarą kaip aukščiausios prabos profesionalą ir tikiuosi, kad būtent tokiais kriterijais mes vertiname žmones, kurie yra skiriami į tokias svarbias pozicijas kaip Konstitucinį Teismą“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

„Jeigu yra kažkokių racionalių, realių argumentų, tai galbūt kolegos nurimus emocijoms irgi sugebės išsakyti. Jeigu tai liks tik purslais emocijų, tai, aš manau, kad tai nedaro garbės ir pačiam Seimui“, – pridūrė jis.

Konservatorių lyderis tikisi, kad Seimas, rinkdamas KT teisėją, pirmiausia vertins jo kvalifikaciją bei profesionalumą.

Tikiuosi, kad, nepaisant pirminių emocijų, vis tiek mes galėsime išrinkti, patvirtinti teisėją ir suteikti teismui pilną mandatą.

„Manau, mes turime, kaip ir kiekvieną kandidatūrą, vertinti labai rimtai. Aišku, užduodami klausimus mes tam turėsime galimybę, bet pirmiausia reikia įvertinti žmogaus kvalifikaciją, ar ji yra tinkama šiam postui ir šiai pozicijai: būtent profesionalumas, akademiškumas, Kostitucijos itin gero teisinio išmanymo reikia būtent tokiai pozicijai. Tai šitos savybės, man atrodo, yra pirmiausios, kurias, aš tikiu, Seimas vertins“, – sakė jis.

G. Landsbergis viliasi, kad V. Mizaras bus paskirtas KT teisėju ir pagaliau teismas galės dirbti pilnos sudėties.

„Manau, kad tai yra vienas iš Seimo uždavinių, kad Konstitucinis Teismas galėtų jau ramiai pradėti dirbti, būdamas visas, jau pilnos sudėties. Tikiuosi, kad, nepaisant pirminių emocijų, vis tiek mes galėsime išrinkti, patvirtinti teisėją ir suteikti teismui pilną mandatą“, – vylėsi jis.

Seimas sausio pradžioje paskyrė du iš trijų KT teisėjus. Parlamentas nepritarė prieš tai V. Čmilytės-Nielsen teiktai Andriaus Kabišaičio kandidatūrai į KT teisėjus. KT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaunieciams geriausias kandidatas V> Sustauskasi LK teisejus

ANŪKE, iš kokio k a m p o IŠTRAUKEI Mizarą,

ANŪKE, iš kokio k a m p o IŠTRAUKEI Mizarą, portretas
juk apie jo praeitį n e m i n i nei žodžio, todėl darau prielaidą , kad JĮ i š t r a u k e i iš OŽIO tvarto--Lietuvos žmonės s e n a i žino ,kad visi OŽIO tvarto "specialistai" yra paruošti TARNAUTI ne gyventojams , o OŽYNUI. Kadangi esu visuomenės dalis, a t m e t u šį konservatorių ĮRANKĮ , kuriuo bus alinami žmonės.

dėkui geriesiems kauno rinkėjams

dėkui geriesiems kauno rinkėjams portretas
kiek galėsiu prisidėsiu prie jūsų gerbiamųjų lūkesčių, viską padarysiu, kad kitąsyk manęs galėtumėtė neišrinkti...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių