Quantcast

G. Landsbergis apie Rusijos pasiūlymą Ukrainai derėtis: tai yra spaudimo priemonė

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis akcentuoja, kad Rusijos pasiūlymas Ukrainai derėtis Baltarusijos teritorijoje yra spaudimo priemonė, o ne rimtas pasiūlymas.

„Man rodos, iš visko, ką mes matome, Rusija tikėjosi labai greitos operacijos Ukrainoje, miestų paėmimo ir galbūt net valdžios kapituliacijos. Ir buvo pasirengta, kad ta kapituliacija būtent įvyktų labai labai nepalankiomis Ukrainai sąlygomis, primestomis iš Rusijos pusės derybose“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sekmadienį teigė G. Landsbergis.

„Kapituliacijos nėra, miestai laikosi, Kijevas, nepaimtas, kiti didieji miestai – taip pat, ir akivaizdu, kad tas derybinis siūlymas šiek tiek nesukuria to norimo efekto“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis taip pat atkreipia dėmesį, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kviečiamas derėtis į prieš Ukrainą kariaujančią šalį agresorę. Todėl, pasak jo, tai nėra rimtas pasiūlymas deryboms.

„Baltarusija yra karo dalis, karo dalyvis, agresorius, lygiai toks pats, kaip ir Rusija. Tai aišku, kad tai yra spaudimo tokia kaip priemonė, kitaip būtų sunku ir pavadinti. Bet tai nėra rimtas pasiūlymas deryboms“, – akcentavo ministras.

ELTA primena, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį teigė, kad jo šalis yra pasirengusi deryboms su Rusija, tačiau atmetė galimybę jas surengti kaimyninėje Baltarusijoje, nes Maskva naudojasi šios šalies teritorija, vykdydama invaziją.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergiskaras UkrainojederybosRusijaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių