Quantcast

G. Landsbergis apie D. Gaižauską: nomenklatūros žmogus

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas, atlikdamas koronaviruso testą, prasilenkė su vakarietiškomis vertybėmis ir primena nomenklatūrinį valdymą. Anot jo, toks dvigubus standartus taikantis politikas negali vadovauti NSGK.

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje bus sprendžiama dėl nepasitikėjimo komiteto pirmininku D. Gaižausku.  G. Landsbergis sako nemanąs, kad opozicijai pavyks nuversti komiteto pirmininką, nes „valstiečiai“ palaiko, pasak jo, sukompromitavusį NSGK pirmininką.

„D. Gaižauskas praleido progą skaidriai ir aiškiai paaiškinti visuomenei, ką ir kaip jis darė. Įsivėlė į tokį netiesos siūlų kamuolį ir jam dabar sunku iš jo išeiti, nepasitikrinus nepasitikėjimo komitete. Yra didelė tikimybė, kad jis laimės nepasitikėjimo balsavimą. „Valstiečiai“ yra susivieniję ir jie dažnai tai padaro. Tokių pavyzdžių matėme ir su kitais susikompromitavusiais jų politikais. Nemanau, kad tai yra pagrindinė problema“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.

Anot jo, D. Gaižauskas, atlikdamas koronaviruso testą anksčiau nei medikai, prasilenkė su vakarietiškomis vertybėmis.

„Didžiausia bėda, tai dvigubų standartų skleidimas, ypač koronaviruso valdymo atveju. Kai politikai darosi testus prieš medikus, Vyriausybės atstovai, kurie taip pat yra testuojami greičiau negu žmonės, kurie turėjo kontaktą sus sirgusiais ir t.t. Tai rodo, kad Lietuva dar paslysta ant nomenklatūrinio, posovietinio banano žievės. Tai yra apmaudu, tai yra nesuprantama ir nepripažįstama. Manau, kad klaidos pripažinimas mums leistų toliau pasistūmėti nuo tarybinės patirties, kurią mes turėjome su valdžiažmogių privilegijomis“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.

Kaip yra skelbęs portalas Delfi, D. Gaižauskas galėjo pažeisti karantino ir saviizoliacijos tvarką, kai pasidaręs testą nesiėmė 14-os privalomų dienų saviizoliacijos. Pats D. Gaižauskas neigia, kad pažeidė nustatytą tvarką. Tuo tarpu opozicija teigia, kad, be viso to, NSGK pirmininkas, kreipdamasis į karštąją koronaviruso liniją 1808 dėl galimybės pasidaryti testą, manipuliavo pateikiama informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morta

Morta portretas
Gabrieli tu, tai kad jūs visi vienodi seime, ką čia dar šmeižti kitus. Pirma pradėk nuo savęs, kokia nauda Lietuvos piliečiai turi iš tavęs???

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas už tai,kad G.Lanzbergio šeimos 'versle',būtų atliktas auditas (revizija),spaudžiam ŽALIĄ,kas ne RAUDONĄ.

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas per seimo rinkimus,balsuos už Valstiečių partiją,spaudžiam ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių