Quantcast

G. Landsbergio kreipimasis į Baltijos šalis dėl Kinijos spaudimo: mes pasiruošę apie tai kalbėti

Penktadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Baltijos valstybes, kviesdamas diskutuoti dėl Lietuvos patiriamo ekonominio spaudimo iš Kinijos.

„Iš Lietuvos pusės mes kalbame ir prašome solidarumo, susiduriant su ekonominiu spaudimu iš Kinijos. Kviečiame drauge peržiūrėti ar formuoti mūsų strateginį požiūrį į Ramiojo ir Indijos vandenyno strategijas. Kalbėti apie tai, vienodai ir konsoliduotai, kiek tai yra įmanoma padaryti. Tai nauja tema mūsų valstybių bendradarbiavime, bet mes esame pasiruošę ja kalbėti“, – penktadienį Seime vykusiame Baltijos Asamblėjos posėdyje kalbėjo G. Landsbergis.

Penktadienį užsienio reikalų ministras G. Landsbergis pirmininkavo Vilniuje vykusioje 27-ojoje Baltijos Tarybos – parlamentinio bendradarbiavimo Baltijos Asamblėjos ir vyriausybinio bendradarbiavimo Baltijos Ministrų Tarybos – bendroje sesijoje.

Baltijos Taryboje ministras apžvelgė Baltijos valstybių bendradarbiavimą sprendžiant COVID-19 pandemijos, neteisėtai į Lietuvą patekusių migrantų krizės keliamus iššūkius, regioninio saugumo ir gynybos klausimus, transatlantinių santykių raidą, energetikos, branduolinės saugos ir transporto infrastruktūros klausimus bei kitus regioninės ir tarptautinės dienotvarkės aspektus.

G. Landsbergis akcentavo Kinijos bandymus įtvirtinti savo įtaką, kurio Lietuva sulaukė nusprendusi Vilniuje atidaryti Taivano atstovybę.

Susitikimo metu buvo priimtas tradicinis Baltijos Tarybos bendrasis pareiškimas.

Baltijos Ministrų Tarybos Bendradarbiavimo tarybą sudaro Lietuvos, Estijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko skyrėsi LANDSBERGIO ANŪKAS nuo KINIJOS?

Ko skyrėsi LANDSBERGIO ANŪKAS nuo KINIJOS?  portretas
Ačiū dievui, kad Latvija ir Estija NETURI LANDSBERGIO ANŪKO VALDŽIOJE!

Koziol \\\\\.../////

Koziol  \\\\\...///// portretas
Kad tave idijote,nusikaltėli šikantį sutrauktų.

NUPUŠĘS anūkas-"šika"KINIJAI ant sprando ir

NUPUŠĘS anūkas-"šika"KINIJAI  ant sprando  ir portretas
šaukamas s k u n d ž i a s i , jog niekas jam už tai n e p a d e d a apsiginti.-- Taigi ,toks IDIJOTAS , antri metrai Lietuvoje formuoja užsienio politiką b l o g i n d a m a s santykius su pasaulio valstybėmis.--Kiek ilgai l e i s i m e šiam OŽIO anūkui s i a u t ė t i .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių