Quantcast

G. Landsbergio darbo šimtadienis ministro poste: įvardijo svarbiausius darbus

  • Teksto dydis:

Šimtą dienų užsienio reikalų ministro poste skaičiuojantis Gabrielius Landsbergis svarbiausiais pirmaisiais darbais įvardija strateginių partnerių telkimą, itin aiškiai ir tvirtai formuluojamą paramą demokratinių procesų siekiančiai Baltarusijos visuomenei, didelį dėmesį ekonominės diplomatijos plėtrai, ryšio su diaspora stiprinimą bei vidines pertvarkas Užsienio reikalų ministerijoje (URM).

„Lietuva visada buvo ir bus prieglobstis demokratinėms, represijas savo šalyje patiriančioms jėgoms. Mūsų parama prieš režimo tironiją kovojantiems kaimynams – tik didės. Kartu dėsime visas pastangas, kad už laisvę kovojantys žmonės nuo Minsko iki Mianmaro sulauktų dėmesio bei palaikymo ir tarptautinėse organizacijose“, – ministerijos pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Pasak užsienio reikalų ministro, strateginių partnerių telkimas svarbiausių iššūkių sprendimui yra vienas svarbiausių jo prioritetų. Darbo vizitų ir pokalbių su Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrais bei JAV valstybės sekretoriumi metu, taip pat aktyviai veikiant Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, suburta politinė parama demokratijos ir žmogaus teisių pažeidimų Baltarusijoje ir Rusijoje įvertinimui bei papildomų sankcijų nacionaliniu ir ES mastu šių valstybių režimo atstovams taikymui. Susitikimuose ir pokalbiuose su Ukrainos, Moldovos, Sakartvelo vadovais bei ministrais nuosekliai įtvirtinama parama Rytų partnerystės valstybėms ir jų demokratijos procesams.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos aktyvi pozicija dėl Baltarusijos ir Rusijos sulaukė įtakingiausių tarptautinės žiniasklaidos priemonių – BBC, CNN, „Politico“, „Le Figaro“, „Le Monde“, „Deutsche Welle“, „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, „Tagesspiegel“, „Voice of America“, „Rzecpospolita“ – dėmesio.

Greta laisvės ir demokratijos gynybos užsienio reikalų ministras itin svarbiu laiko ir pradėtą Lietuvos ekonominės diplomatijos plėtros projekto įgyvendinimą, kuriam šios kadencijos metu teikiamas išskirtinis prioritetas – siekiant užtikrinti ir diversifikuoti Lietuvos interesus Azijoje, pradėtas ambasados Pietų Korėjoje steigimo procesas.

Išskirtinis Užsienio reikalų ministerijos dėmesys, kaip pažymima URM pranešime, skiriamas ir mūsų tautiečiams, gyvenantiems užsienyje, jų keliamų klausimų sprendimui bei valstybės ir diasporos ryšio stiprinimui.

Nuo pirmųjų naujos Vyriausybės darbo dienų URM pradėtos ir vidinės pertvarkos, kurių tikslas skaidrinti bei stiprinti Lietuvos diplomatiją.

„Mūsų politinės komandos uždavinys – sustiprinti instituciją, kad ji būtų geriau pasiruošusi laikmečio iššūkiams“, – apie vidines permainas kalbėjo ministras G. Landsbergis.

Užsienių reikalų ministro iniciatyva Seime priimtos įstatymo pataisos, kurios užkirs kelią politiniams paskyrimams į diplomatinę tarnybą be konkurso. URM taip pat pakeistas ambasadorių atrankos procesas – nuo šiol į laisvas pozicijas gali kandidatuoti kiekvienas kriterijus atitinkantis diplomatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Taip ji darbai aprašyti užsienio spaudoje..... Žurnalistė ,,Murzilka,, Krokodil Ir kitoje ,,rimtoje,, užsienio spaudone

Kristina Pribyš

Kristina Pribyš portretas
Šito žmogelio nekas laukia,jo ir jo visą dinastija jau prakeikta iki gyvo kaulo.Reikia sugebėti per 100 dienų ,dėl savo neapykantos Rusijai ir Baltarusijai,arba dėl labai didelės meilės Tichanovskai,palikti likimo valiai 400Lietuvos šeimų San "Belorus"be jokių pajamų,apie 900 darbuotojų Klaipėdos uosto ,o dar ir Gariūnus.Jis "dirba"ne Lietuvos labui.

100 DIENŲ "NUOPELNAI"...

100 DIENŲ "NUOPELNAI"... portretas
Rusijoje ir Baltarusijoje žmonės suiminėjami už vykdomas riaušes. Gabriukui tai žmogaus teisių pažeidimas. Lietuvoje bus suiminėjami už išreikštą savo nuomonę ar kai ką pavadins savais vardais: ligoniai arba iškrypėliai. Tai jo darbas Nr. 1. Antras "svarbus" darbas - senelio tęsinys kiršinti visuomenę. Ir pagrindinis, neatsiejamas nuo landsberginės šutvės - loti ant Rusijos ir...kaip ištikimam kiemsargiukui kuo gyliau įlysti į tam tikrą vietą JAV banditams. Lietuvai ir jos piliečiams - vietos nerasta...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių