Quantcast

G. Landsbergis: jei partijoje yra atskalūnų, tai jų sąžinės reikalas

„Apie galimus atskalūnus mes girdime tik gandus, bet gandai kelia nerimą“, – sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, pasigirdus kalboms, kad partijos viduje kilo sąmyšis dėl derybų su rinkimus laimėjusiais valstiečiais.

Po TS-LKD prezidiumo posėdžio, laidoje „Dėmesio centre“ TS-LKD pirmininkas vardino rinkimuose padarytas klaidas, išsakė dabartinę poziciją dėl valdančiosios koalicijos ir emocijas kylančias pačioje partijoje.

– Pone Landsbergi, kur TS-LKD suklydo, kad šiuo metu nėra tarp partijų, kurios tariasi dėl valdžios?

– Ar tikrai suklydo? Jei analizuotume rinkimų laikotarpį, tai pirmiausia reikia įvertinti tai, kad pirmasis rinkimų turas mums pasisekė. Reikia nebėgti nuo faktų, kad nuo 1996 m. rinkimuose pasirodėme geriausiai. Tai didelis jaunimo pasitikėjimas miestuose ir kitur, kas parodė, kad mūsų partija eina teisinga linkme. Antrajame rinkimų ture pradėjome džiaugtis šiek tiek per anksti, o pamačius rezultatus supratome, kad ta ateitis yra miglota. Tolimesnis bendradarbiavimas ir rengimasis kitam etapui, ar, kaip profesorius Vytautas Landsbergis sakė, – trečiam rinkimų turui, derybų raundui, tai jis tikrai buvo labai sudėtingas. Pirmiausia dėl to, kad valstiečiai ir žalieji derėtis nenorėjo.

– Bet ar jūs norėjote?

– Mes buvome atviri.

– Ar tikrai? Paaiškėjus rezultatams atrodė, kad jie jus labai nuvylė. Jūs buvote pasimetę, dabar valstiečiai naudoja žodį „arogantiški“.

– Ne, pasimetimo nebuvo. Mano nuomone, mes buvome nuoseklūs. Net ir kalbant apie visuomenėje daug klausimų sukėlusį faktą dėl liberalų. Netgi čia, laidoje, po pirmojo turo, stovėdami šalia su Eugenijumi Gentvilu ir Sauliumi Skverneliu diskutavome apie tai, kad trise matome tą galimą koaliciją. Tada E. Gentvilas linktelėjęs galvą pasakė, kad taip, tai reali galimybė. Vėliau staiga kažkas pasikeitė. Liberalai į vieną pusę, valstiečiai apsižodžiuodami pasitraukė nuo liberalų pagrasindami jiems tolimesnėmis būsimomis bylomis apie kurias turbūt žino tik jie patys. Tebūnie. Bet mes visada kalbėjome tą patį. Apie turinį mes labai nuosekliai kalbėjome. Didžiausias iššūkis derybose, gal dar ir galimose derybose, ne dėl postų, o dėl to, apie ką ta naujoji vyriausybė bus, koks jos turinys.

– Bet akivaizdu, kad jei jūs būtumėte norėję būti valdžioje, būtumėte buvę.

– Pats terminas „būti valdžioje“ netinkamas.

– Prieš antrą rinkimų turą jūs tikėjotės kitokių pozicijų. Jūs pats ne kartą kalbėjote „susitarsim, padarysim, programas suderinsime“.

– Būti valdžioje dėl ko? Čia yra pagrindinis klausimas.

– Bet jūs net nebandėte.

– Mes bandėme. Tos diskusijos buvo nuėjusios gana toli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ė Julija

ė Julija portretas
Gaila, labai gaila, kad taip elgiasi partijos vadovas. Tikiu, kad partiečiams gėda ir apmaudu. Nes jo kalbos, kaip pavasario vėjas maino kryptis. Ir niekina žmones, ne išrinktuosius per rinkimus, o rinkusius juos. Ačiū Dievui, kad ne jo dabar valdžia. Tikimės geriausio. Sėkmės Karbauskio partijai ir kieto sprando, nes Konservatoriau su savo vaduku oi šaudys, gaudys, kaišios pagalius ir akmenis.... Sėkmės.

ko gero

ko gero portretas
nusivyliau konservatoriai, jei jie patikėjo Skverneliu, kad gali būti pakviesti į koaliciją. Koalicija buvo aiški dar prieš rinkimus, kai staiga buvo iškelti į aukštumas "valstiečiai". Tai buvo socdemų atsarginis variantas, kaip ir DP,TT partijos.

ir

ir portretas
koks gi čia partijos pavadinimas-valstiečių ir žaliųjų-o kodėl ne žemvaldžių ir išvirusių ..oi dar bus skanaus humoro.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių