Quantcast

G. Kirkilas: V. Pranckietis nesilaiko demokratijos taisyklių

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas stebisi, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nesitraukia iš savo posto, o laukia valdančiųjų inicijuotos nepasitikėjimo procedūros Seime.

Jo teigimu, nevykdydamas koalicinės sutarties, V. Pranckietis nesilaiko demokratijos taisyklių.

„Man šiek tiek juokinga, atsiranda po tiek metų mūsų parlamente tokių politikos veikėjų, kurie nesilaiko demokratijos elementarių taisyklių. Jeigu ministras pirmininkas staiga negrąžintų įgaliojimų... Tai mes taip neatsakingai elgdamiesi galime sugriauti demokratiją, kuri laikosi ne vien tik įstatymais, bet ir tradicijomis. O kuomet nesilaiko, dėl to ir sukyla tokios problemos“, – komentavo G. Kirkilas.

Paklaustas, ar padės LSDDP frakcija „valstiečiams“ rinkti parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, G. Kirkilas tai paneigė.

Man šiek tiek juokinga, atsiranda po tiek metų mūsų parlamente tokių politikos veikėjų, kurie nesilaiko demokratijos elementarių taisyklių.

„Valstiečiai" renka savo frakcijos parašus, o kodėl mes turime pasirašinėti? Tas veiksmas nieko neduoda, balsavimas yra veiksmas“, – teigė jis.

G. Kirkilas tikino, kad naivu tikėtis, jog koalicinėje sutartyje punktas dėl Seimo pirmininko posto pasikeistų.

„Negali punktas pasikeisti sutartyje, reikia nebent, kad visi keturi koalicijos partneriai pakeistų, bet to nebus“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba pritarė koalicinės sutarties vykdymui, pagal kurią Seimo pirmininko postas turi atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“. Pasak LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio, tarybos susirinkimo metu buvo balsuota, ar visi partijos nariai privalo vykdyti sutartį. Už tai balsavo 68 tarybos nariai, prieš - 1, o susilaikė 7.

Pats Seimo vadovas V. Pranckietis teigė, kad balsavimas jo nenustebino, todėl ir toliau laikysis savo nuomonės ir iš posto trauksis tik įvykus nepasitikėjimo procedūrai Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Tik ne senam pirdylui bebrui spręsti apie gerb. Pranckiečio demokratiškumą.

Galvoju

Galvoju portretas
Kam jau kam, o Kirkilui patylėti apie kapitalistinę demokratiją. Jis gerai žino, kad tik Kompartija yra pati demokratiškiausia pasaulyje. Čia jis dantis yra pravalgęs. Dabar reikėtų nors susilaikyti.

savas

savas portretas
Kiras skęstančiųjų laive pareigų nori ! Toks Lietuvos gelbėtojas liks nepastebėtas!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių