Quantcast

G. Kirkilas svarsto A. Palionio kandidatūrą į žemės ūkio ministro postą

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis tikriausiai bus kandidatas į žemės ūkio ministro postą, sako partijos lyderis Gediminas Kirkilas.

„Aš galvoju, kad jis gali būti kandidatas, greičiausiai taip ir bus“, – sekmadienį LRT televizijoje transliuotoje laidoje „Savaitė“ sakė G. Kirkilas.

Pagal penktadienį pasirašytą koalicijos sutartį, „socialdarbiečiams“ atiteko užsienio reikalų ir žemės ūkio ministrų portfeliai.

Anot G. Kirkilo, užsienio reikalų ministro poste ketinama palikti Liną Linkevičių.

Sutartį dėl koalicijos pasirašė „valstiečių“, „socialdarbiečių“, „tvarkiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiai.

Koalicijos partneriai sutarė, kad Seimo pirmininko kandidatūrą siūlo Lietuvos socialdemokratų darbo partija, tačiau parlamento vadovas Viktoras Pranckietis atsistatydinti neketina.

Trečiadienį po prezidiumo posėdžio G. Kirkilas teigė, kad koalicijos sutartis neįsigalios, jei V. Pranckietis neatsistatydins.

Penktadienį pasirašius sutartį „socialdarbiečių“ lyderis tvirtino niekada taip nesakęs, neva tokį jo teiginį „išsigalvojo komentatoriai“.

Sekmadienį transliuotame interviu politikas sakė pajuokavęs.

„Dabar jau padariau išvadą, kad juokauti negalima“, – kalbėjo G. Kirkilas.

„Socialdarbiečiai“ teigia sutikę palaukti, ką dėl Seimo pirmininko likimo nuspręs „valstiečiai“ per liepos 15 dieną vyksiantį partijos tarybos posėdį.

Pagal pasirašytą koalicijos sutartį, „valstiečiai“ deleguos atstovus į Finansų, Aplinkos, Socialinės apsaugos ir darbo, Energetikos, Ekonomikos ir inovacijų, Kultūros, Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto bei Teisingumo ministerijas.

Lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atiteko vidaus reikalų ir susisiekimo ministrų portfeliai.

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovas vadovaus Krašto apsaugos ministerijai. „Tvarkiečiai“ taip pat iš dalies bus atsakingi už Kultūros ministerijos darbą, jie galės deleguoti savo viceministrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Prezidente netvirtink tu Kirkilo ir kitu siulomu nauju ministru,Juk pakol susipazins su darbu ir apsirupins save baigsis ir kadencija.

AS manau

AS manau portretas
Juk tie bebrai prie lovio kai kuriu palaikanciu ir matyt is ju turintis naudos.Zmogus siek tiek susigaudantis tai tu bebru nerems.Ant savo kupros nesodins ir rentos tikrai jiem neskirs.Reikia uzsidirbti patiem pinigus ir garbe.

Nuomone

Nuomone  portretas
Kirkiliniam laikas i seneliu namus,o Karbauski i Marijamples ,,poilsio,,Gana mus dulkinti.Sitiek laiko beliko jiem sedeti seime ir dar nori tuom pasinaudoti,Reikia dirbti,o ne regzti aferas.Prezidente Nauseda neleisk ju prie valdzios vairo istisus desimtmecius mus stekenusius kirkilinius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių