Quantcast

G. Kirkilas: Prezidentūra elgiasi neatsakingai

Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas sako nematantis pagrindo Luko Savicko nepaskirti ekonomikos ir inovacijų ministru. Pasak jo, Prezidentūra, ilgą laiką netvirtinanti šios srities ministro, elgiasi neatsakingai.

„Aš tikiuosi, kad taip (paskirs Luką Savicką į ekonomikos ir inovacijų ministrus. – ELTA), nes nematau jokio pagrindo jo nepaskirti. Yra ministro pirmininko teikimas, jis turi teisę pagal Konstituciją formuoti savo komandą, jis tai padarė, ir manau, buvo galima paskirti anksčiau. Jeigu čia yra tik ambicijos, tai manau, kad jos netinka aukščiausiems vadovams“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė jis.

Jo teigimu, Prezidentūra elgiasi neatsakingai, tiek ilgai netvirtinant ekonomikos ir inovacijų ministro. Pasak G. Kirkilo, toks elgesys yra žalingas valstybei.

„Aš manau, kad yra labai neatsakinga tiek ilgai netvirtinti ministro. Klausimas – dėl kokių priežasčių? Kiek pamenu, visada valstybės vadovai aiškiai pasakydavo, kodėl netinka – ar dėl (...) išsilavinimo, ar kalbos nemoka, ar dar ko nors, bet man atrodo, kad, taikant pasiūlytam kandidatui, visi kriterijai yra geri. Juolab jis dirbęs šioje srity (...). Aš neįsivaizduoju, ką būtų galima prikišti. Tas tempimas nėra geras valstybei“, – tikino socialdemokratas.

Aš manau, kad yra labai neatsakinga tiek ilgai netvirtinti ministro. Klausimas – dėl kokių priežasčių?

Pasak G. Kirkilo, šiuo metu ekonomikos ir inovacijų ministrą pavaduojančiam energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui yra sudėtinga dirbti dviejose ministerijoje.

„Manau, kad buvo galima paskirti anksčiau, jis (Lukas Savickas. – ELTA) jau būtų prisiekęs, pradėjęs dirbti. Vis vien pavaduoti kitą ministrą ir kitą ministeriją (...) yra labai sudėtinga. Juolab kad pati Energetikos ministerija (...) turi labai daug sudėtingų klausimų“, – laidoje sakė jis.

ELTA primena, kad po kiek užtrukusio L. Savicko kandidatūros svarstymo prezidentas penktadienį nusprendė susitikti su kandidatu į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Premjeras Saulius Skvernelis L. Savicko kandidatūrą pateikė sausio 24 dieną. Ekonomikos ir inovacijų ministro kėdė atsilaisvino, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Prezidentas užsiima savo ponios reklama.matykit visur be jos nuotraukų negali būti.net juokinga.Geriau kaip boba nekerštautu.o leistu dirbti seimui ir ministrams.

galimai

galimai portretas
GAILA JAUNO ZMOGAUS ,KAI IS JO PASITYCIOJA AUKSTO RANGO PAREIGUNAS

valius

valius portretas
Kirkilai eik greiciau i pensija ir netrugdyk zmonems dirbti.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių