Quantcast

G. Kirkilas apie G. Nausėdos prezidentavimo metus: išlaikė egzaminą

Seimo vicepirmininkas, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas, vertindamas pirmuosius Gitano Nausėdos prezidentavimo metus, sako, kad metai buvo nelengvi dėl koronaviruso pandemijos, taip pat – dėl sunkumų formuojant Vyriausybę ir koaliciją.

Vis dėlto, pažymėjo G. Kirkilas, nors ir būta sunkumų, tačiau, pasak jo, prezidentas „visose srityse savo egzaminą išlaikė“.

„Sklandžiai šie metai apskritai niekam nepraėjo. Koronaviruso pandemija – visiems buvo iššūkių: ir Vyriausybei, ir parlamentui, ir visiems politikams visame pasaulyje bei Europoje. Ir prezidentui, suprantama, jie buvo gerokai sunkesni nei galbūt jo pirmtakams. Įvairios buvo krizės, bet ši – ypatinga, nes tai sveikatos krizė su tam tikromis ekonominėmis pasekmėmis“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė „socdarbiečių“ lyderis.

Metai buvo normalūs, prezidentas atėjo su savo stiliumi – kitokiu, demokratišku, kas man labai patinka.

Pasak jo, prezidentas įveikė iššūkius.

„Metai buvo normalūs, prezidentas atėjo su savo stiliumi – kitokiu, demokratišku, kas man labai patinka. Aišku, buvo visokių sunkumų – sunkiai formavosi Vyriausybė, koalicija, bet manau, kad prezidentas visose srityse išlaikė savo egzaminą“, – teigė G. Kirkilas.

Politiko teigimu, G. Nausėdos laukia dar daugiau iššūkių ir darbų. Tarp jų – Europos Vadovų Tarybos sprendimai, Prezidento rinkimai kaimyninėje Lenkijoje, Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje klausimas.

„Geopolitinė situacija nėra rami ir prezidentui užsienio, saugumo politikoje bus daug naujų iššūkių“, – pažymėjo LSDDP pirmininkas.

ELTA primena, kad liepos 12 d. bus lygiai metai kaip G. Nausėda eina prezidento pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats buvo

Pats buvo portretas
tik iškamša,tai kodėl nepagirti manekeno.Karalius tai nuogas.

Taip

Taip portretas
Tai ponas Kirkilas kuris rūke pypkę Klaipėdos bare po seime priimto įstatymo kuris draudė tai daryti ir lyg jūsų vadinamas prezidentu žmogus žadėjęs ir garantaves kad po euro įvedimo kainos nekils ir jokia 2008 metu krizė negali būti, tik jis būdamas bankininkų jum apie tai sakė laidose. TAI PATYS SAZININGIAUSI LIETUVOS žmonės, po kitų dar labiau yeisingu

Tindi rindi

Tindi rindi portretas
Visai kaip frajeris ir rūmu juokdarys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių