Quantcast

Frakcijos vadovė: partija palaikymą J. Šiugždinienei išsakė remiantis vieša informacija

Konservatorių partijos prezidiumas palaikymą švietimo ministrei Jurgitai Šiugždinienei išreiškė remdamasis vieša informacija bei pasikliaudamas jos pačios pateiktais paaiškinimais, sako frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes pasitikime ministrės žodžiu, aš tikiuosi, kad tos ataskaitos parodys, kokiems dalykams buvo leidžiami tie pinigai“, – BNS penktadienį R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pareiškė, kad eidama Kauno tarybos narės pareigas J. Šiugždinienė veikė „pagal savivaldybės reglamentą, nepadarė jokių nusižengimų“. Dėl tokios pozicijos vienbalsiai pasisakė visi 21 balsavę prezidiumo nariai, nedalyvaujant pačiai J. Šiugždinienei ir premjerei Ingridai Šimonytei. Iš viso partijos prezidiume yra 31 narys.

Pareiškimas tarp partiečių buvo suderintas raštu.

Visuomenininkas Andrius Tapinas šią savaitę pranešė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, J. Šiugždinienė 2019-2020 metais paėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką ir turbūt negalės pagrįsti, jog išleisti pinigai susiję su darbu.

Jei kažkokios kitokios aplinkybės paaiškės, tai bus kažkokie kiti dalykai.

Priimdama sprendimą dėl J. Šiugždinienės partija nematė politikės išlaidų ataskaitos. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, jog buvo pasitikėta viešai prieinama informacija, nes priešingu atveju J. Šiugždinienė nebūtų gavusi išmokų.

Paklausta, ar ne per anksti partijos prezidiumas apgynė ministrę, nors dar neturima visų duomenų, frakcijos vadovė tikino mananti, kad tai yra „savalaikis sprendimas“.

„Jei kažkokios kitokios aplinkybės paaiškės, tai bus kažkokie kiti dalykai“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Premjerė ketvirtadienį teigė išklausiusi J. Šiugždinienės paaiškinimų dėl jos išlaidų ir žada situaciją aiškintis detaliau, susipažinusi su kanceliarinių lėšų panaudojimo tvarka Kauno savivaldybėje.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių piktnaudžiavimo išmokomis už darbą, susijusį su tarybos nario veikla.

Teisėsauga šiuo metu aiškinasi aplinkybes dėl kelių savivaldybių tarybų narių išmokų. Tarp jų – Pagėgių, Šilutės, Neringos, Šiaulių, Mažeikių, Kauno miesto bei rajono savivaldybės.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pasakius žodį ''konservatorius , pasidaro viskas aišku - tai sukčius , pedofilas , sąžinės neturintis .

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Vagis vagi gina taip sakoma,o istikruju reikia dabar visus palaikytojus tikrinti issamiai,visas seimas beveik apsivoge galutinai,tai rodo skaiciai nuostoliu,per menesi isnaudoti 1000 eu,kai visi dirbo nuotoliniu budu,jau geresnio irodymo nereikia,akivaizdus irodymas,perka mobilus isleidzia savo reikmems,dar tokio ciudo lietuvoje nera buve ,pasiuto visai vagys vagia ir dar juokias is paprastu zmoniu,partotuveje matosi,auksto rango veikejai perka po 2 pilnus vezimelius,o paprasti zmogeliai,i rankas ima tik maisiuka,kaip negeda valdziai sitaip engti zmones,jie sau isleidzia istsatymus palankius ir svarina valstybe,kur matyta,elektros ministras turi akcijas ir meluoja zmonems,o ministru pirmininke sako,,,as nieko negaliu,,,idomu kokio velnio sedi poste jeigu esi neigali,,,,,,,,vagiu partyjair visi jie viens uz kita uzstoja,kur mes padarem klaida ,kad tokius neigalius isrinkom,gal mes zmones jau esame neigalus mastyti,matyti,daryti,jog tai nuo musu viskas priklauso,kur beda ,,,,,,,,,,,,

:)))

:))) portretas
o palaikyma isreiske per nusikalteliu naudojama signal programele?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių