Quantcast

Žemės ūkio ministras laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienio posėdyje nusprendė, kad Seimo narys Andrius Palionis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas dėl privačių interesų deklaravimo.

Tyrimo duomenys rodo, kad valstybės politikas neužtikrino, jog nuo šių metų balandžio 25 d. iki rugpjūčio 8 d. jo privačių interesų deklaracijoje būtų pateikti aktualūs duomenys, kad jis yra Birštono medžiotojų klubo „Lokupis“ narys. Šio klubo teisinė forma yra asociacija.

Taip pat nustatyta, kad jis laiku nedeklaravo fakto, jog pradėjo eiti žemės ūkio ministro pareigas. Tai, kaip teigiama VTEK pranešime, jis turėjo padaryti per 30 kalendorinių dienų nuo pareigų pradžios. A. Palionis kaip ministras prisiekė rugpjūtį, o privačių interesų deklaraciją patikslino spalio pradžioje.

Tyrimą VTEK atliko gautos informacijos pagrindu.

S. Skvernelis: medžioklė nėra nusikalstama

Premjeras Saulius Skvernelis sako dar vertinsiantis etikos sargų sprendimą, jog A. Palionis laiku nedeklaravo priklausantis medžiotojų būreliui, tačiau ragino nevertinti pačios medžioklės, kaip priedangos šešėliniams susitarimams.

„Istorija, kuri kartojasi ne vienam valdininkui ir ministrui: atrodo lyg suprantama ir aišku, kad tokiose pareigose reikia pasižiūrėti, kur tu esi, kokiuose būreliuose. Tik aš vieno nenoriu, kad vieną iš laisvalaikio rūšių, medžioklę, darome, kad ji vos ne tampa nusikalstama. Tas, kas nori kokius nors klausimus spręsit, tai gali padaryti ir kino teatre, ir teatre, ir sporto klube, ir medžioklėje“, – Vyriausybėje trečiadienį žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tešlius

Tešlius portretas
Grietinele niekada neklysta ji visad teisi.

manau ,savo netradiciniu rysiu su Birstono

manau ,savo netradiciniu rysiu  su  Birstono   portretas
medziotoju klubu ,,LOKIAPISIS,,,nedeklaravo is kuklumo....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių