Quantcast

Etikos sargai tirs Trakų rajono merės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Trakų rajono savivaldybės merės Editos Rudelienės elgesio.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Teigiama, kad E. Rudelienė pernai vasarį galėjo nenusišalinti per tarybos posėdį svarstant ir priimant sprendimą, susijusį su švietimo įstaigų, įskaitant ir Lentvario M. Šimelionio gimnazijos, direktorių pareiginėmis algomis.

Pranešime teigiama, kad politikė ir minėtosios gimnazijos vadovas tuo metu buvo nekilnojamojo turto bendrasavininkiai.

„Aš visada vadovaujuosi teisės aktais ir įstatymais. Jeigu komisija pasakys, kad aš ką nors pažeidžiau, tai prisipažinsiu, kad pažeidžiau. Šiuo metu nemanau, kad pažeidžiau įstatymą, nes nematau jokios sąsajos“, – BNS sakė E. Rudelienė. 

Pernai vasarį gimnazijai vadovavo buvęs Liberalų sąjūdžio narys Jonas Kietavičius, jis savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs, kad kartu su E. Rudeliene valdo nekilnojamąjį turtą.

J. Kietavičius savo deklaracijoje nurodęs, kad bendrą turtą valdo ir su E. Rudelienės vyru Henriku Rudeliu, taip pat ten nurodyta, kad gali kilti konfliktas vykdant viešuosius pirkimus.

„Yra ten kažkoks sklypas labai seniai pirktas. Jis žemės ūkio paskirties, net neprisimenu, kuriais metais pirktas“, – teigė merė.

Nuo mokyklos direktoriaus pareigų J. Kietavičius nušalintas pernai balandį. Kaip teigė E. Rudelienė, jis tarybos nariams parodė vidurinį pirštą ir taip pademonstravo nepagarbą.

„Kaip merė gavau skundus, kad jis parodė gestą. Tuo metu pradėjom tyrimą ir nušalinom jį nuo pareigų, kaip numato įstatymas. Vidurinį pirštą parodė tarybos nariams išeidamas iš salės“, – sakė E. Rudelienė. 

Vėliau J. Kietavičius pašalintas ir iš Liberalų sąjūdžio, tačiau įstojo į Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionius demokratus. Kovą vykusiuose rinkimuose jis siekė Trakų rajono mero posto, tačiau pirmame ture liko trečias. Pagal sąrašą J. Kietavičius pateko į rajono tarybą.

Liberalų sąjūdžio narė E. Rudelienė Trakų rajono mere dirba nuo 2014 metų rugpjūčio. Ji buvo išrinkta ir kovą vykusiuose rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių