Quantcast

Etikos sargai tęs tyrimą dėl V. Pranckiečio atstatydinimo procedūrų

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) nusprendė tęsti tyrimą dėl procedūrų valdantiesiems bandant atstatydinti Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

Antradienį žlugus valdančiųjų iniciatyvai atleisti V. Pranckietį, EPK vadovas konservatorius Antanas Matulas siūlė tyrimą nutraukti kaip nebeaktualų, tačiau valdančiųjų balsais nuspręsta jį tęsti.

Taip pat Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) seniūno Ramūno Karbauskio siūlymu EPK vadovas A. Matulas nusišalino nuo išvados rengimo dėl kaltinimų išsakius išankstinę nuomonę.

A. Matulas, anksčiau žurnalistams komentavęs situaciją dėl Seimo pirmininko V. Pranckiečio sušaukto Seimo valdybos posėdžio, sakė Seimo statuto procedūrų pažeidimo nematantis.

Per minėtą valdybos posėdį nutarta surengti neeilinį parlamento posėdį ir pirmą kartą balsuoti dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis tuomet į komisiją kreipėsi prašydamas įvertinti V. Pranckiečio veiksmus inicijuojant posėdį jo paties atstatydinimo kausimu.

Žlugus pirmajam balsavimui, valdantieji pareiškė nepasitikėjimą balsų skaičiavimo komisijai, ir nusprendė balsavimą pakartoti. Antrasis balsavimas dėl V. Pranckiečio atleidimo šią savaitę vėlgi žlugo, valdantiesiems nepavykus surinkti minimalaus privalomo 71 Seimo nario balso.

Premjeras ragina valdančiuosius tęsti darbus

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį paragino valdančiosios daugumos atstovus pamiršti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atleidimo istoriją ir tęsti valstybei reikalingus darbus.

Jis tvirtino, kad tai reikalinga norint nežlugdyti Seimo autoriteto.

„Aš manyčiau, kad jeigu norime vėlgi bent kažkiek sugebėti per paskutinius metus (...) nebežlugdyti Seimo institucijos kaip svarbiausios institucijos autoriteto, galbūt užtenka žiūrėti, kaltų ieškoti“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

„Reikia dabar susikoncentruoti į priekį, į darbus reikalingus ir aš tą siūlau daryti“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ deleguotas premjeras tvirtino, kad R. Karbauskis gali likti partijos lyderiu.

„Tas uždavinys yra labai svarbus R. Karbauskiui ir aš manau, kad jis dar gali šitą užduotį įvykdyti (vadovauti frakcijai ir partijai). Tikiuosi, kad taip ir bus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis taip pat džiaugėsi, kad Seimo pirmininkas „bent jau remia Vyriausybę, Vyriausybės programą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone.

Nuomone. portretas
Gal karbauskininkai mano dirbantis cirke,o ne zmoniu apmokameme seime? Ir jie dar tures tokiu dunduku palaikymo sekanciuose rinkimuose.Jie paliks pridergta Lietuva ,o kuopti reike kitam.

Alis...

Alis... portretas
tram-pam... tra-ta-ta... liūdna, jei nebūtų pikta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių