Quantcast

Etikos sargai pripažino: B. Matelis supainiojo interesus dėl straipsnio žmonos laikraštyje

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EP) pripažino konservatorių Bronislovą Matelį supainiojus interesus, kai už parlamentinei veiklai skirtas lėšas užsakė publikaciją sutuoktinės leidžiamame laikraštyje.

EPK nariai devyniems jos nariams buvus „už“ trečiadienį vienbalsiai konstatavo, kad parlamentaras „pažeidė nesavanaudiškumo ir atsakomybės principus“ bei įpareigojo jį ateityje vengti viešųjų ir privačių interesų konfliktų, laikytis Seimo statuto ir Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo.

„Negalima taip akivaizdžiai remti savo šeimos, nesvarbu, ar vienas, ar du laikraščiai (mieste), ar trys, reikia rasti būdus (skelbti ataskaitas), kad net interesų konflikto regimybės negalėtų būt“, – sakė išvadą pristačiusi EPK narė Guoda Burokienė.

Naujienų portalo LRT tyrimų skyrius buvo paskelbęs, kad B. Matelis iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų pernai už viešosios informacijos rengėjų paslaugas daugiau kaip 1200 eurų sumokėjo bendrovei „Panevėžio rytas“, leidžiančiai Panevėžio rajono laikraštį „Panevėžio kraštas“. Iki tapdamas Seimo nariu šią bendrovę valdė pats B. Matelis, dabar vienintelė leidinio savininkė ir vadovė yra jo sutuoktinė.

B. Matelis pateikdamas paaiškinimus komisijai teigė, kad Panevėžyje leidžiami du laikraščiai, ir sutuoktinės leidinį jis pasirinkęs, nes užsakomų publikacijų kaina yra žymiai mažesnė, tad norėdamas rinkėjams atsiskaityti už nuveiktus darbus jis pasirinkęs optimaliausią variantą. Jis taip pat teigė, kad dėl tokios situacijos ankstesnėje kadencijoje jis yra prašęs EPK išaiškinimo, ir ji pasiūliusi rinktis pigiausią variantą.

B. Matelis taip pat teigė negalėjęs užsakomojo straipsnio sutuoktinės laikraštyje paskelbti nemokamai, nes tuomet tokie patys standartai turėtų būti taikomi visiems pageidaujantiems politikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fui...

Fui... portretas
Šlykšti politinė konservatorių " moralė " , kuri savęs nemato ?

keidanskas

keidanskas portretas
Kaip tikras meitėlis pasielgė matelis,parėmęs savo fermos kriuksę visuomenės pinigais.

seimynine ranga -ranka ranka plauna

seimynine ranga -ranka ranka plauna portretas
o kas palaikys zmonikei uz.....jei ne pats Matelis .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių