Quantcast

Etikos sargai pasiūlė prokurorams išsiaiškinti, ar parlamentarų parašai suklastoti

Kadenciją baigiančio Seimo Etikos ir procedūrų komisija nesiims vertinti, ar nenumatytą Seimo posėdį ketinusių surengti kai kurių Seimo narių parašai galėjo būti suklastoti. Tą išsiaiškinti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas paprašė prokurorų.

„Pasikonsultavus su teisininkais tapo visiškai aišku, kad tai nėra Etikos ir procedūrų komisijos kompetencija. Todėl aš kaip komisijos pirmininkas kreipiausi į generalinį prokurorą, kad jis ištirtų ir atsakytų. Jeigu toks įtarimas pasitvirtintų ir būtų nustatytas klastojimas, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jeigu nėra įtarimų dėl parašų klastojimo, ar nagrinėti Seimo pirmininko skundą, spręs jau kitos kadencijos Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Mūsų kadencija baigiasi, mes jau laiko nebeturime šito klausimo nagrinėti“, – po paskutinio šios kadencijos Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio Eltai sakė A. Matulas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti parlamentarų, siekusių inicijuoti nenumatytus Seimo posėdžius šių metų lapkričio 4 d., elgesį, primena ELTA.

Seimo vadovo kreipimesi nurodyta, kad lapkričio 3 d. Seimo pirmininko sekretoriatą pasiekė Seimo narių siūlymas sušaukti du nenumatytus Seimo posėdžius. Seimo pirmininkas atkreipia dėmesį, kad, nors siūlymas buvo pasirašytas 47 Seimo narių, susipažinus su surinktų parašų lapais, buvo pastebėta, kad siūlymą pasirašė ne 47 Seimo nariai, o tik 45, nes 2 Seimo narių parašai kartojosi skirtinguose parašų rinkimo lapuose.

Seimo pirmininko vertinimu, toks parlamentarų elgesys, kai Seimo valdybai teikiamas galimai suklastotas dokumentas, diskredituoja visą Seimą ir turėtų būti nesuderinamas su Valstybės politikų elgesio kodeksu.

Beje, iniciatyva sušaukti nenumatytą Seimo plenarinį posėdį nebuvo realizuota, nes Seimas šią savaitę eiliniame posėdyje nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl galimų pažeidimų per Seimo rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių