Quantcast

Dar viena gera žinia Druskininkų merui

  • Teksto dydis:

Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų spręsdamas dėl Druskininkų vandens parko, kuriame dirba jo dukra, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Taip pat VTEK nerado pažeidimų jo sprendimuose dėl „Druskininkų klubo“, kurio narys yra meras.

„Sprendimas yra, kad nepripažino komisija, kad R.Malinauskas pažeidė viešųjų ir privačių interesų įstatymą, sprendžiant „Aqua“ parko klausimus, antras klausimas – ir sprendžiant Druskininkų veiklos grupės klausimus“, – žurnalistams sakė VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius.

Pasak jo, komisija rėmėsi argumentais, kad R.Malinauskas formaliai siekė nusišalinti nuo klausimų sprendimo, tačiau valdančiosios daugumos tarybos susirinkime mero sprendimui nepritarta. Apie tai, anot R.Valentukevičiaus, informuota savivaldybės taryba.

„Opozicija teigia, kad tos informacijos nebuvo, bet mes turime protokolus išsireikalavę iš savivaldybės, kur parašyta, kad buvo informuota“, – sakė R.Valentukevičius.

Jis taip pat teigė, kad komisija turėjo „nemažai klausimų“ dėl nusišalinimo merui, taip pat dėl motyvų, kodėl nepriimtas nusišalinimas, pavyzdžiui, buvo nurodoma, kad merui nedalyvaujant balsavime pritrūks kvorumo.

„Čia ne motyvas, mes taip manome“, – sakė VTEK vadovas.

Pats R.Malinauskas tai vadino „normalia praktika“, nes priešingai, anot jo, priimant sprendimus „gali pritrūkti balsų“ ir „sustotų miesto gyvenimas“. Jis taip pat kartojo, kad savo interesus yra laiku deklaravęs ir sprendimus priimantis tik teisėtai.

„Yra įdarbinta keletas asmenų, miestas yra nedidelis, vienoje kitoje įstaigoje dirba keli šimtai žmonių. Tai jei kalbant apie tuos būtent žmones, istorijos skirtingos, nes vieni ten pradėjo dirbti dėl to, kad buvo sujungtos įmonės, antri laimėjo konkursus, treti – vėl kažkaip kitaip. Atsakyti už kiekvieną dirbantį vienur ar kitur žmogų nei mano kompetencijos, nei žinios leidžia. Dėl savo privačių interesų – esu viską laiku deklaravęs ir teisėtai viską darantis“, – žurnalistams dar prieš VTEK paskelbiant sprendimą sakė meras.

R.Valentukevičius teigė, kad sprendimas reabilituoti Druskininkų merą yra galutinis, nes VTEK iš teisėsaugos negavo įrodymų, kokie politikai vandens parke galėjo lankytis dykai.

„Su akvaparku jau yra visi, kadangi mes, nuvykę į Kauno STT, į apygardos prokuratūrą negavome jokios papildomos informacijos dėl tų maudynių. Tik žinome, kad išsiųsta 230 kvietimų ir daugiau nei šimtas kuponų panaudota, bet nė vienos pavardės mums niekas negali pasakyti, parašyta – anonimas (...). Jei duotų pavardes, kad naudojosi kuponu, maudėsi dvi ar tris paras, tokiu atveju, mums pakaktų“, – sakė VTEK pirmininkas.

Posėdyje dalyvavę Druskininkų opoziciniai liberalai neabejoja, kad interesai buvo supainioti ir kaltina VTEK neobjektyvumu. Jų teigimu, sprendimai Druskininkuose priimami valdančiųjų pasitarimuose, o visa taryba, taip pat ir opozicija spręsti dėl R.Malinausko nusišalinimo neturėjo galimybės.

„Tie visi pasitarimų protokolai buvo pripažinti kaip teisėti - mes niekada su tuo nesutiksime, – sakė Juozas Šarkus. – Be abejo, komisijos objektyvumo aš čia nematau.“

R.Valentukevičius informavo, kad komisija dar svarstys trijų Druskininkų tarybos narių galimą interesų konfliktą sprendžiant dėl „Druskininkų klubo“. Taip pat kitame posėdyje komisija ketina atversti prokurorų perduotą medžiagą su R.Malinausko bei aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, kitų Vyriausybės narių pokalbiais, bus aiškinamasi, ar politikai nepažeidė etikos principų.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ dirba mero pirmoji žmona Daiva Malinauskienė ir dukra Evelina Malinauskaitė. R.Malinauskas sako deklaravęs interesus dėl dukros, tuo metu buvusi sutuoktinė, jo teigimu, buvo įdarbinta jau po skyrybų ir jis su ja neturintis ryšių.

VTEK praėjusią savaitę pritrūkus duomenų taip pat nusprendė nepradėti tyrimo dėl balsavimo, susijusio su bendrove „Kautros keltuvai“, kurioje dirba mero duktė.

Pernai lapkritį VTEK atstovai buvo pareiškę turintys sąrašą 33 asmenų, kurie gali būti supainioję interesus naudodamiesi vandens parko paslaugomis, tačiau nė vienas nebuvo pripažintas supainiojęs interesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cianidas

cianidas portretas
tai taip iseina,kad ir Treciakas nekaltas,juk jis Malinovskio nnurodymus vykde.O jei Malinovskis nekaltas,tai Trsciakas nei prie ko.O jei jie abu nei prie ko,tai ir Butakevicius,kaip kudikelis,ka tik gimes,be nuodemes.O tokios komisijos, tas pats,kaip korumpuotas teisejas teistu save,Juk nepasakysi ant saves,kad esi pats kaltas

Untokas

Untokas portretas
konservatoriai,kelkite SAVO mentaliteto, raštingumo ir profesionalumo lygį,dirbkite gerus darbus kokius sugebate ir TAUTA jums atleis už tai,kad JĄ įžeidėte įvairiais epitetais. Manau, OPOZICIJĄ, už šalies vyriausybės dirbtiną DESTRUKCIJĄ[dabartiniai įvykiai rodo] , TURĖTŲ ĮVERTINTI seimo valdančioji dauguma.

Mimi

Mimi portretas
Jau kiti merai seka sio mero pavyzdziu.Pinskuviene visus ne jos klano narius lauk is pareigu.O kam pasiskusi? Juk valdzia jos klano rankose.Stai tokia teisybe Lietuvoj.Visi savi,sisi svogeriai.O kai esi ne tos nuomones emigruok.Kur buves musu sajudys????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių