Quantcast

Etikos komisija aiškinsis, ar R. Žemaitaitis nepažeidė įstatymų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis, ar Seimo vicepirmininkas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Remigijus Žemaitaitis tinkamai deklaravo automobilio nuomos sandorį.

VTEK informavo, kad tyrimas trečiadienį pradėtas po naujienų portalo lrytas.lt publikacijos. Joje teigiama, jog R. Žemaitaitis automobilį nuomojasi iš savo vadovaujamos partijos, jį nuomoja ir jo padėjėjas-sekretorius Seime Almantas Petkus.

VTEK aiškinsis, ar R. Žemaitaitis tinkamai deklaravo interesus, taip pat ar aplinkybė, jog automobilis nuomojamas iš „Tvarkos ir teisingumo“, deklaruota nepažeidžiant įstatymo nuostatų.

Pasak „tvarkiečių“ lyderio, automobilio iš partijos jis nesinomuoja – abu su A. Petkumi jie patys nuomoja savo transporto priemones „Tvarkai ir teisingumui“.

R. Žemaitaitis BNS teigė automobilį partijai nuomojantis daugiau nei metus, tačiau jam dėl prastos „Tvarkos ir teisingumo“ finansinės situacijos sumokėta tik už du mėnesius.

Jo teigimu, ši suma nesiekia daugiau nei 3 tūkst. eurų – būtent nuo tokios sumos prasidedančios sandorius būtina deklaruoti pagal įstatymus.

„Vardan šventos ramybės, aš dabar tą sutartį deklaravau“, – sakė R. Žemaitaitis.

„Turto ir pajamų deklaracijoje, kurią privalau teikti kiekvienas metais, pinigai seniai yra uždeklaruoti ir gyventojų pajamų mokestį aš esu sumokėjęs“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Nereikia jo rinkti į seimą.

(@)(@)

(@)(@) portretas
Klounas

Pažeidė.

Pažeidė. portretas
Nes susigarbiniavo.O seime plaukai privalo būti lygūs.:D)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių