Quantcast

ES užsienio reikalų ministrai aptars reakciją į priešiškus Rusijos veiksmus

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje didžiausias dėmesys bus skiriamas transatlantiniams santykiams ir Vakarų Balkanams, taip pat bus aptariami santykiai su Rusija, situacija Baltarusijoje, Afganistane, Sahelyje ir Libane.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, ruošiantis gegužės Europos Vadovų Tarybos susitikimui, ministrai aptars reakciją į Rusijos veiksmus eskaluojant santykius su ES bei vidaus represijas prieš pilietinę visuomenę ir politinę opoziciją. 

„Pastarieji Kremliaus žingsniai – nedraugiškų valstybių sąrašų rengimas ir sankcijų aukštiems Europos pareigūnams paskelbimas – dar labiau didina vertybinę prarają tarp ES ir Rusijos, o pilietinės visuomenės organizacijų paskelbimas ekstremistinėmis parodo visišką Kremliaus desperaciją siekiant išsaugoti valdžią“, – teigia G. Landsbergis.

Su ES valstybių narių kolegomis Lietuvos diplomatijos vadovas pasidalins situacijos vertinimu ir siūlymais po savo vizito Pietų Kaukazo šalyse.

Besiruošiant birželio 15 dienos ES–JAV viršūnių susitikimui Briuselyje (Belgija), ministrai taip pat aptars prioritetines sritis, kuriose reikėtų stiprinti veiksmų koordinavimą ir plėtoti dialogą su JAV.

ES užsienio reikalų ministrai nuotoliniu būdu susitiks su JAV Prezidento specialiuoju pasiuntiniu Johnu Kerry (Džonu Keriu) ir diskutuos apie klimato diplomatiją, kaip siekti ambicingesnių klimato politikos tikslų bei didžiųjų teršėjų įsipareigojimų mažinti taršą.

Susitikimo metu vyks strateginė diskusija apie padėtį Vakarų Balkanuose. Ministrai aptars geopolitinius ir saugumo klausimus, ES plėtros perspektyvas, galimybę aktyvesniam ES įsitraukimui ir bendradarbiavimui su kitais tarptautiniais partneriais regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas portretas
Baikti tuos tuščius aptarinėjimus,eikit dirbti ,nes padijusite kad mešlyne sėdit

dangaus balsas:...

dangaus balsas:... portretas
kvailiai neraliuoti, nėr ko landžioti po svetimus kiemus, pačioje ES uima problemų...

Anonimas

Anonimas portretas
svarbu pinigu uz susitika pasimt sau .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių