Quantcast

ES išplatintas pareiškimas: ragina Rusiją atitraukti karines pajėgas nuo Ukrainos

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Andrikienė kartu su Airijos, Danijos, Estijos, Čekijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos parlamentų bei Europos Parlamento užsienio reikalų komitetų pirmininkais išplatino bendrą pareiškimą dėl nepateisinamo Rusijos karinių pajėgų telkimo Ukrainoje ir aplink ją bei Baltarusijoje.

Pareiškimu kreipiamasi į Rusiją ir Baltarusiją, raginant deeskaluoti padėtį, atitraukti karines pajėgas nuo Ukrainos sienos ir iš Baltarusijos teritorijos, nepripažinti Ukrainos vyriausybės nekontroliuojamų Ukrainos Donecko ir Luhansko regionų nepriklausomais vienetais, o Baltarusiją – užtikrinti visišką bendrų Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų „Union Resolve 2022“ skaidrumą.

Abi šiose pratybose dalyvaujančios valstybės taip pat raginamos užtikrinti, kad jų politiniai ir kariniai įsipareigojimai atitiktų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos principus.


Šiame straipsnyje: pareiškimasESRusijaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

… portretas
Dar vienas popiergalis su kuriuo putka gales I sikinyka nueiti….

Putinui teks keist dainos žodžius, isakymu

Putinui teks keist dainos žodžius, isakymu portretas
Dainoj yra klausimas ar nori rusai karo, nugi nori, pasirodo. Nepatiko, kad kažkas kažka pasakė, todėl, nutarė pult kaimynus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių