Quantcast

EP smerkia bandymus Lietuvoje cenzūruoti informaciją apie LGBTI

Europos Parlamentas trečiadienį paragino Lietuvą neriboti žodžio laisvės seksualinių mažumų klausimais.

Europarlamentarai rezoliucijoje pasmerkė „piktnaudžiavimą įstatymais dėl nepilnamečiams prieinamos informacijos, ypač švietimo ir žiniasklaidos srityse, siekiant cenzūruoti su LGBTI asmenimis susijusį turinį“.

Europos Parlamentas teigia, kad piktnaudžiavimą lemia Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatos, ir paragino jas pakeisti.

Šis įstatymas numato, kad turi būti ribojama informacija, kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje įtvirtinta santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata.

Už Europos Parlamento rezoliucijos nuostatą balsavo liberalas Petras Auštrevičius, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas bei dešiniuosius vienijančiai Europos liaudies partijos grupei priklausanti Aušra Maldeikienė.

Prieš buvo konservatoriai Andrius Kubilius bei Liudas Mažylis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Balsuojant dėl šios nuostatos susilaikė „valstiečių“ atstovai Bronis Ropė ir Stasys Jakeliūnas bei Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Europarlamentarai taip pat taip pat atkreipė dėmesį į LGBTI asmenų diskriminacijos apraiškas Lenkijoje, Rumunijoje, Estijoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Vengrijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geiropiniai išsigimėliai vėl puola. Bet pas mus jie nepraeis.

Y

Y portretas
Ekit n.....pederstai

.

. portretas
Smerkia bandymus neleisti psichiškai nesveikiems luošinti mūsų vaikų psichiką....
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių