Quantcast

EP pirmininkas: migrantų antplūdis į Lietuvą kelia nerimą

Migrantų antplūdis į Lietuvą per Baltarusijos sieną kelia nerimą, sako Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli (Davidas Sasolis), ragindamas kurti bendrą prieglobsčio ir migracijos sistemą ES.

„Su nerimu stebiu migrantų antplūdį Baltarusijos-Lietuvos pasienyje. Kažkas ir vėl nepriimtinai žaidžia su žmonių gyvybėmis. Akivaizdu, kad Europoje – tiek pietuose, tiek rytuose – reikia bendros prieglobsčio ir migracijos sistemos reagavimui į šią krizę“, – „Twitter“ paskyroje rašo politikas.

Per praėjusią parą pasieniečiai sulaikė 150 neteisėtų migrantų – beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 822 neteisėti migrantai – dešimt kartų daugiau nei per visus 2020-uosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal gal

Gal gal portretas
Nea, prie duonos ir vandens dar duoti ir riebios kiaulienos, kad kalorijų nepritrūktų.

Gal

Gal portretas
reikėtų maitinti tuos migrantus tik duona ir vandeniu ir duoti po vieną bendrą palapinę tos dienos bėgliams, o po to pasiūlyti grįžti į Baltarusiją, jeigu nepatinka toks priėmimas. Lietuva neturėjo kolonijų tose šalyse, todėl ji nėra tiems bėgliams skolinga, kaip kad dauguma ES šalių....

J

J portretas
Ir ko cia nerimauti imigrantai keicia lietuvius juk vistiek nyksta Lietuva o gal Lietuva be lietuviu gali vadintis siuo pavadinimu nemanau ir taip atsitiko del musu vyriausybes o ji tik rankom ploja juk yra kuo pakeist vietoj isvykusiu bet tuomet gal reiketu Lietuva aptvert visu perimetru kad nepabegtu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių