Quantcast

EP pirmininkas D. Sassolis su Baltijos šalių parlamentų vadovais aptars padėtį pasienyje

  • Teksto dydis:

Lietuvoje viešintis Europos Parlamento pirmininkas Davidas Maria Sassolis su Baltijos šalių parlamentų vadovais aptars padėtį pasienyje su Baltarusija.

Trečiadienį oficialaus vizito į Lietuvą atvyks ir Estijos Rygikogo pirmininkas Jūris Ratas bei Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė. Parlamentų vadovai domėsis situacija pasienyje.

„Šiuo metu svarbiausias trišalio bendradarbiavimo tikslas – regiono, Europos Sąjungos ir valstybinių sienų saugumas, kartu įvertinant ir rugsėjį vyksiančias karines pratybas „Zapad“. Aptardami nelegalios migracijos, sienų apsaugos ir žmogaus teisių klausimus su Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkais lankysimės Padvarionių pasienio užkardoje ir Ruklos karinėje bazėje“, – sako Lietuvos parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Trečiadienį Seime vyks jos ir D. Sassolio delegacijos susitikimas, vėliau numatytas Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkų susitikimas.

Taip pat numatyti Europos Parlamento pirmininko ir Estijos bei Latvijos parlamentų vadovų susitikimai su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte.

Prezidento atstovo spaudai Rido Jasiulionio teigimu, valstybės vadovas su parlamentų vadovais aptars būtinybę didinti ES įsitraukimą į migracijos ir išorės sienų apsaugos politikos įgyvendinimą.

Parlamentų pirmininkai taip pat vyks į Medininkus, kur pagerbs Medininkų žudynių aukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių