Quantcast

V. Blinkevičiūtė EP mandato atsisakyti neskubėtų, G. Kirkilo pasiūlymus laiko „nusikalbėjimu“

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko posto siekti ketinanti Vilija Blinkevičiūtė teigia „nusikalbėjimu“ laikanti buvusio bendrapartiečio ir „socialdarbiečių“ lyderio Gedimino Kirkilo raginimą, prieš artėjančius Seimo rinkimus telktis centro kairės politinėms jėgoms. Politikės teigimu, Lietuvoje yra tik viena europietiška kairioji jėga – tai LSDP.

Europarlamentarė V. Blinkevičiūtė penktadienį pareiškė apsisprendusi dalyvauti šį pavasarį vyksiančiuose LSDP pirmininko rinkimuose. Politikės teigimu, laimėjusi rinkimus ji neskubėtų atsisakyti europarlamentarės mandato.

„Aš esu įsitikinusi, kad dirbant atsakingai, aukojant save ir naudojant nuotolinį darbą – viską iš tikrųjų galima suderinti. Tikrai nenoriu nieko apgaudinėti ir aš tikrai šiame etape stengsiuosi suderinti, o ateityje laikas parodys“, – Eltai penktadienį teigė politikė.

Pasak jos, į partijos pirmininko rinkimus ji eina su žinia, kad pastaruosiuose Seimo rinkimuose nesužibėjusiai LSDP būtina patikėti savo jėgomis.

„Mūsų socialdemokratų partija yra stipri partija. Reikia tik to, kad mes patikėtume savo jėgomis. Mano pagrindinė žinia yra tai, kad mes socialdemokratai, esame moderni, europietiška kairioji partija, kuri reikalinga Lietuvos žmonėms“, – sakė politikė.

Europarlamentarė pažymėjo, kad jos požiūriu, LSDP yra vienintelė europietiškus „standartus“ atitinkanti kairioji jėga Lietuvoje, mat žmogaus teisių klausimais, nė viena kita kairiąja besivadinanti partija nekalba progresyviai.

„Išskyrus LSDP aš tikrai nematau Lietuvoje kitos europietiškos, progresyvios, modernios kairiosios jėgos“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

„Man sunku suvokti, kad Lietuvoje yra daugiau kairiųjų partijų. Gal aš kažko nesuprantu... Gal kai mes kalbame apie socialinius ir ekonominius dalykus – tuomet gal kažką ir atrasčiau, kad kažkas bandė šioje srityje perimti iš socialdemokratų tam tikras idėjas ir jas įgyvendinti. Tačiau žmogaus teisių srityje – tai tikrai nėra centro kairės partijos“, – teigė ji.

Kaip LSDP turėtų dirbti opozicijoje yra diskusijų reikalaujantis klausimas

V. Blinkevičiūtė labai skeptiškai atsiliepė apie „socialdarbiečių“ lyderio Gedimino Kirkilo išsakytą mintį, kad po to, kai 2020 m. dešinieji suformavo valdžią Lietuvoje, centro kairės partijos privalo vienytis. Kaip sausio mėnesį Eltai sakė G. Kirkilas, tam, kad kairieji Lietuvoje vėl galėtų formuoti valdžią, į LSDP ne tik turėtų grįžti „socialdarbiečiai“, tačiau į vieningą darinį turėtų įsijungti ir „valstiečiai“.

„Aš manau, kad Gediminas Kirkilas čia šiaip paprovokavo ir, tiesą pasakius, šiek tiek nusikalbėjo. Te atleidžia man Gediminas, bet aš tikrai netikiu, kad taip bus ir to tikrai visiškai nereikia. Nežinau, kodėl jam kilo tokia utopinė ir niekam nereikalinga mintis“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Politikė atsargiai kalbėjo ir apie glaudesnį opozicinių jėgų bendradarbiavimą Seime. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ne kartą yra užsiminęs laukiąs LSDP pirmininko rinkimų, po kurių būtų galima aiškiau struktūruoti kol kas nesėkmingą Seimo opozicinių jėgų bendradarbiavimą. V. Blinkevičiūtės teigimu, kaip turėtų atrodyti opozicinių jėgų vienybė – diskusijų reikalaujantis klausimas.

„Tai nėra tokie paprasti dalykai. Reikia labai daug ką išdiskutuoti. Matyti ir skirtumus, ir panašumus, kur mes galime ieškoti sprendimų“, – teigė ji.

Po socialdemokratams nesėkmingų Seimo rinkimų kilus partijos narių nepasitenkinimui, nuo 2017 m. LSDP vadovavęs Gintautas Paluckas atsistatydino iš pirmininko pareigų. Pasitraukdamas iš užimto posto partijoje jis siūlė V. Blinkevičiūtę paskirti laikinąja LSDP vadove. Tačiau LSDP taryba nusprendė, kad laikinai partijai vadovaus Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Jis yra viešai tvirtinęs, kad vadovauti socialdemokratams nesieks ir kad pavasarį vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose nedalyvaus.

Tuo metu europarlamentaras Juozas Olekas dar sausį pareiškė, kad sieks tapti naujuoju LSDP vedliu.

Partijos pirmininko posto siekti taip pat ketina Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) docentas Liutauras Gudžinskas.

LSDP pirmininko rinkimų pirmasis turas vyks balandžio 22–25 dienomis, jis renkamas 2 metų kadencijai.

LSDP skyriai kandidatus užimti partijos pirmininko kėdę galės kelti iki kovo 28 d. Iš viso yra 60 partijos skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu WAU

Pritariu WAU  portretas
aš taip pat stebėjau praėjusios kadencijos opozicinius socialdemokratus išvada jokie jie ne kairieji , jie eiliniai " politiniai išdavikai " suliberalėjo sėdėdami tarp konservatorių ir liberalų ...Žlugę ir tai parodė rinkimai . Būtų kartu su " valstiečiais " žmonės geru žodžiu minėtų , o dabar fui ... Nebegaliu matyti jokių sysų ir ne sysų ...

WAU

WAU portretas
Tikrieji socialdemokratai jau nuejo nuo scenos,o liko tik karjeristai,kuriems svarbiausia-minksta kede.Idejos tik deklaruojamos,bet ju nera.Turetu vienytis kairiosios centro partijos,nes socdemai praeitoje kadencijoje pasirode kaip isdavikai,kuriais negalima pasitiketi.

žinoma ,kad KIRKILAS "nusikalbėjo", nes

žinoma ,kad KIRKILAS "nusikalbėjo", nes portretas
BLINKEVIČIUTĖ prieš daugelį metų, kartu su Paulausku š a u k ė;- NUSIPELNĖME gyventi geriau,ir ką-- BLINKEVIČIUTĖS n o r a i išsipildė , bet ne v a r g e gyvenančių socdemų RINKĖJŲ.--Kada a t s i b u s socdemų rinkėjai tikėdami į v a i r i ų BLINKEVIČIUČIŲ pasakomis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių