Quantcast

EP balsuojant dėl Baltarusijos susilaikė du Lietuvos atstovai

Europos Parlamentui (EP) praėjusią savaitę balsuojant dėl paramą Baltarusijos opozicijai išsakančios rezoliucijos susilaikė du Lietuvos atstovai – Stasys Jakeliūnas ir Viktoras Uspaskichas.

„Valstiečių“ atstovas Stasys Jakeliūnas teigė rezoliucijos nepalaikęs dėl „pernelyg agresyvios retorikos“, nors pabrėžė nepalaikantis nei Rusijos, nei Baltarusijos režimų.

„Pernelyg populistiniai tie dalykai, be to, pernelyg agresyvi nesubalansuota retorika gali išprovokuoti tiek Baltarusijos neadekvačius veiksmus, bet ypatingai – Rusijos“, – BNS savo sprendimą komentavo S. Jakeliūnas.

„Tai nereiškia, kad aš nepalaikau ar nepalaikysiu konkrečių tikslinių sankcijų, smerkiu tiek V. Putino režimą, tiek A. Lukašenkos režimą, tačiau tokios deklaracijos, mano manymu, labiau linkę pakenkti nei pagelbėti, tiek ES, tiek Lietuvai“, – sakė Lietuvos atstovas EP.

Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas teigė, kad rezoliucija, jo vertinimu, buvo iki galo neparengta, o tai rodo ir balsavimo rezultatai – daugiau kaip šimtas susilaikiusių ir „prieš“.

Pernelyg populistiniai tie dalykai, be to, pernelyg agresyvi nesubalansuota retorika gali išprovokuoti tiek Baltarusijos neadekvačius veiksmus, bet ypatingai – Rusijos.

„Reikia rezoliuciją kristalizuoti, kad ji būtų aiški ir priimta  bendra dauguma arba visų sutarimu, o dabar daugiau negu šimtas žmonių nepalaikė“, – BNS sakė V. Uspaskichas.

EP praėjusį ketvirtadienį 574 balsais „už“, 37 europarlamentarams buvus prieš ir 82 susilaikius priėmė rezoliuciją, kuria Baltarusijoje vykusius prezidento rinkimus teigia buvus nesąžiningus ir nepripažįsta Aliaksandro Lukašenkos Baltarusijos prezidentu, kai pasibaigs jo dabartinė kadencija.

Rezoliucija taip pat išsakoma parama Baltarusijos opozicijai, reikalaujama sankcijų prieš A. Lukašenką, jo jėgos struktūras, taip pat rusus, palaikančius Baltarusijos režimą.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Keisti zmones atstovauja Lietuva EP. Vos ne Burokevicius. O ko kito is ju tikites? Jie atstovauja Rusija.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel rusiskas zmogus atstovauja Lietuva EP?

pilietiškas

pilietiškas portretas
o ašgalvojau, kad Tomaševskis vienas iš Luetuvos išgamų! O tuos 2 irgi reiktų atšaukti: jie- ne Lietuvos piliečių valią išreiškia! Kidėl tokie turi atstovauti Lietuvą ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių