Quantcast

Ekstremalios situacijos operacijos vadovu galėtų tapti ir premjeras?

Seimui antradienį pateiktos įstatymo pataisos, kad ekstremalios situacijos metu valstybės operacijų centro vadovu galėtų būti skiriamas ne tik ministras, bet ir premjeras.

Šiuo metu įstatymas numato, kad operacijų vadovo funkcijas vykdo ministro pirmininko paskirtas Vyriausybės narys.

Koronaviruso krizės metu operacijų vadovu paskirtas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė Seime sakė, kad dabartinė nuostata neleidžia operacijų vadovu paskirti premjerą, todėl pasiūlė įstatymo pataisas, kad operacijų vadovą skirtų Vyriausybė.

„Dabar įstatymas nenumato, kad ministras pirmininkas galėtų tapti operacijų vadovu. Mes siūlome, kad jei būtų tokia sudėtinga situacija, ministras pirmininkas galėtų būti vadovu“, – iš Seimo tribūnos sakė ministrė.

Siekdama sustiprinti koordinavimą, Vyriausybė įsteigė premjero S. Skvernelio vadovaujamą komitetą, bet jis daugiausia turi patariamąją galią.

Šis pasiūlymas pateiktas kartu su kitomis Civilinės saugos įstatymo pataisomis. Jomis detalizuojami Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos ir operacijų vadovo įgaliojimai valdant krizę.

Kai kurie opozicijos politikai teigė, kad įstatymas teikiamas pavėluotai, jis iš esmės atgaline data įteisintų Vyriausybės jau priimtus sprendimus, kuriais jau apribota žmonių judėjimo, ūkinės veiklos laisvė.

„Tai, kas čia yra parašyta, jau yra padaryta kai kurie dalykai, pavyzdžiui, apribota asmens judėjimo laisvė, ūkinės veiklos laisvė, viešųjų administracinių paslaugų teikimas“, – kalbėjo liberalas Eugenijus Gentvilas

„Mano manymu, ekstremalių situacijų komisija, kai teikė Vyriausybei sprendimus, reikėjo tada skubiai šaukti Seimo posėdį, kad ir naktį, ir Seimas tada turėjo priimti šituos įstatymų pakeitimus. Dabar gi mes turime kaip Seimas įteisinti jau įvykusius veiksmus, kurie, mano manymu, padaryti prieštaraujant įstatymams“, – kalbėjo parlamentaras.

Balsavimas dėl įstatymo pataisų priėmimo numatomas antradienio popietę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rus

Rus portretas
Šaunuolis premjeras taip ir tuoliau su Veryga laikykit vadelis valstybeje ateis laikas liaudis pasakys ačiu jum. Sveikatos abiem, kovojant ne tik su virusu bet ir Lansbergiu klanu.

senss

senss portretas
geriausias vadovas butu is S.Korejos vadovas!

Medikai

Medikai  portretas
Atsiprašome Premjere , vadovas A.Naudžiūnas sumaišė : vietoje ministro Aurelijaus rekomenduojamų neišmesti panaudotų respiratorių ir akinių ėmėsi kaupti panaudotą vienkartinę aprangą . Na , apsiriko žmogelis ir nepiktavališkai dar taip . Norėjo pasirodyti pavyzdingai , o gavosi kvailai ... Jaunas kaip vadovas jis dar . Oi kaip nelengva jam . Gerai , kad G.Žiedeliene dar pagloboja .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių