Quantcast

ECB verdiktas: Seimas negali sumažinti V. Vasiliausko atlyginimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko Vito Vasiliausko atlyginimą sumažinti užsimojusiems Seimo nariams teks nusivilti. Europos centrinis bankas (ECB) nurodė, kad LB valdybos narių atlyginimai kadencijos metu negali būti keičiami. Be to, bet kokius jų pokyčius būtina iš anksto derinti su ECB, rašo portalas 15min.lt.

Pasak jo, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) iš Europos Centrinio Banko (ECB) valdybos nario Yves'o Merscho (Yvo Meršo) trečiadienį gavo atsakymą, kad mažinti atlyginimo dabartiniams LB valdybos nariams Seimas negali.

Y. Merschas priminė, kad savo išaiškinimą ECB šiuo klausimu pateikė dar 2010 metais.

ECB taip pat akcentuoja, kad įstatymai numato su jais derinti bet kokius teisės aktų projektus, susijusius su LB, įskaitant jo vadovo atlyginimų pokyčius. Be to, dėl ECB konsultacijos politikai turi kreiptis iš anksto.

Mintis sumažinti atlyginimą V. Vasiliauskui kilo liberalui Kęstučiui Glaveckui. Jam ir kai kuriems valdantiesiems LB vadovo atlyginimas labiausiai užkliuvo dėl to, kad jis lenkia visų Lietuvos vadovų algas – tiek prezidento, tiek premjero ar Seimo pirmininko.

LB duomenimis, V. Vasiliausko atlyginimas pirmąjį ketvirtį siekė 11 836 eurus „ant popieriaus“, arba 7161 eurą „į rankas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir tvarka

na ir tvarka portretas
ar mes seimininkai savo saly,kodel mes turim sokti pagal (ECB) dudele (LB) yra LIETUVOS valstybes nuosavybe,o jos vadovas LIETUVOS pilietis,prie ko cia eropos rykliai-besociai... panasiai,kaip prie sovietu budavo,ka maskva pasake,tas turi but padaryta,betdabar gi mes LAISVA salis....

Da

Da  portretas
kokia yra žodžio prasmė seimas negali sumažinti pono bankininko atlyginimo dydžio, stebuklo šalies magiškas triukas, o dėl runkeliu toj atranda ir pritaiko nuosprendžius ,galima va kur yra grežtinamos permainos iš to pono juk ir pritaikomas mokėstys ne pagal jo dydi o pagal kombinacijos fokusus, pasižiūrėkim kiek moka pajemu kas mėn, ir nei motais ne visiems bet leidžiama tam tarnautojiui kurio mokėimo kombinacijoms pasiklydes visas seimunu darbas jis moka nutaikyti, ponams seimo kompani tarnautojams, visu pirma ne visi esame lygus

Sūduvis

Sūduvis portretas
Tai Lietuva nepriklausoma valstybė, ar sąjunginė respublika kolonija?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių