Quantcast

E. Zingeriui bus įteiktas garbingas Japonijos apdovanojimas

Japonijos Vyriausybės sprendimu už nuopelnus stiprinant Japonijos ir Lietuvos ryšius bei vystant tarpparlamentinį bendradarbiavimą Nepriklausomybės Akto signataras, Seimo narys Emanuelis Zingeris bus apdovanotas Tekančios saulės ordinu su aukso spinduliais ir kaspinu.

Japonijos ambasados pranešime pažymima, kad tuometis Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas E. Zingeris nuosekliai reiškė palaikymą Japonijai po didžiulio žemės drebėjimo 2011-aisiais: organizavo ekumeninę maldą Seimo koplyčioje ir atkreipė Lietuvos žmonių dėmesį į Japonijoje įvykusią nelaimę, Seime inicijavo nuotraukų parodą, skirtą Japonijos ir Lietuvos diplomatinių santykių dvidešimtmečiui bei Japonijos atstatymo darbams po įvykusio žemės drebėjimo. E. Zingeris parengė Seimo Užsienio reikalų komiteto pareiškimą dėl Japonijos ir Lietuvos santykių, kuriame buvo išreikštas pritarimas būsimam Europos Sąjungos-Japonijos ekonominės partnerystės susitarimui, bei skatino Vyriausybę pasirašyti šį susitarimą.

Pažymimi ir E. Zingerio nuopelnai stiprinant Japonijos bei Lietuvos tarpparlamentinius ryšius tiek pačiam lankantis Japonijoje, tiek rengiant Japonijos draugystės parlamentarų lygos pirmininko Hirofumi Nakasonės, Japonijos parlamento Aukštųjų rūmų pirmininko Masaaki Yamazaki, Japonijos premjero specialiojo patarėjo Isao Iijimos bei Lietuvos garbės konsulo Fukujamoje vizitus Lietuvoje.

E. Zingeris, būdamas antros kartos geto ir koncentracijos stovyklų Holokausto kalinių šeimos narys, 2018-ųjų sausį, tuomečio Japonijos premjero Shinzo Abe oficialaus vizito Lietuvoje metu, asmeniškai išreiškė padėką už jo parodytą pagarbą humanistinei Chiunės Sugiharos veiklai.

Būdamas Žydų muziejaus direktoriumi E. Zingeris inicijavo paminklo Vilniuje „Mėnulio šviesa“ ir aikštės prie jo, šalia Žydų muziejaus Holokausto ekspozicijos, skirtų įamžinti Chiunės Sugiharos atminimą, sukūrimą. Paminklo autoriai – japonų skulptorius Goichi Kitagawa ir lietuvis skulptorius Vladas Vildžiūnas.

E. Zingerį siejo ilgametė artima draugystė su Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“ direktoriumi Simonu Dovidavičiumi (1960-2019 m.), su kuriuo buvo aptariamos Ch. Sugiharos įamžinimo Kaune ir Vilniuje veiklos gairės.

E. Zingeris savo aktyvia veikla nuolat prisideda prie Lietuvoje organizuojamų renginių, susijusių su Chiune Sugihara. Rūpindamasis nuolatos bendrauja su Japonijos parlamentarais, E. Zingeris ir toliau asmeniškai užsiima Chiune Sugiharos palikimo memorializavimu ir sklaida Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Žydas ir Afrikoje ž y d a s.---Šalom.

matem

matem portretas
kaip austrevicius su zingeriu /sportavo/ bego nuo ziniasklaidos issigande viesumo kuri patys propoguja kreivai ?''

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
>>>Ištino nuo bado,o j Japoną nepanašus,nes Japonai neapipjaustyti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių