Quantcast

E. Vareikiui – svarbios pareigos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos delegacijos atstovas Egidijus Vareikis išrinktas Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pirmininko pavaduotoju.

Šioms pareigoms Strasbūre vykstančioje sesijoje jis patvirtintas vienerių metų kadencijai, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Pasak E. Vareikio, ETPA išgyvena sudėtingą laikotarpį, Asamblėją draskant nesutarimams dėl Rusijos, dešimtis šalių stebint dėl nevisiškai įgyvendinamos Europos Tarybos konvencijos.

„Mes – Lietuva – esame vertinami kaip stabili demokratiška šalis, į mūsų gerąją patirtį atsižvelgiama. Tad išties galime būti naudingi visai Europos Tarybai, būti jos vadovybėje – tikrai atsakinga pareiga“, – pranešime cituojamas E. Vareikis.

E. Vareikis yra ETPA narys nuo 2005 metų. Pranešime nurodoma, kad jis yra vienas iš ilgiausią darbo stažą turintis parlamentaras, pagal dalyvavimą ir pasisakymus posėdžiuose – aktyviausias Lietuvos delegacijos narys.

Per šiuos metus jis parengė daugiau nei 20 raportų ir kitų asamblėjos dokumentų, dalyvavo rinkimų stebėjimo misijose, buvo ETPA raporto rengėjas Bosnijai ir Hercegovinai, vadovavo Procedūrų ir Imuniteto reikalų komitetui.

Šiuo metu jis yra kelių asamblėjos komitetų narys, ETPA raporto rengėjas Moldovai, vadovauja pakomitečiui, nagrinėjančiam konfliktus tarp Europos Tarybos šalių narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Be chronių daugiau 'konservai' šaly atramos ir nebeturi: "Remi konservus? - kiek į dieną pakeli?..".

Ar tik nebus taip

Ar tik nebus taip portretas
kad mūsų konservatoriniai lyderiai moraliai ir ideologiškai taip staiga ir taip žemai žemyn nuo Sąjūdžio tikslų nučiuožė, kad „runkeliai” ir „šunauja” be jokių pastangų gerokai aukščiau už tuos BUVUSIUS savo lyderius ir autoritetus atsidūrė...

Vareikis?

Vareikis?  portretas
? ? ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių