Quantcast

E. Macrono viešnagė Lietuvoje: abi pirmosios ponios pasirinko mėlynas sukneles

Pirmadienį vakarą į Lietuvos Prezidentūrą atvyko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su pirmąja ponia Brigitte Macron. Po oficialios sutikimo ceremonijos ir pasirašymo Garbės svečių knygoje Prancūzijos pirmoji pora susitiko su Lietuvos vadovu bei pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Tiek D. Nausėdienė, tiek B. Macron vilkėjo mėlynomis suknelėmis. Tuo metu Lietuvos ir Prancūzijos vadovai Prezidentūroje apėjo Garbės sargybos kuopą.

Po prezidentų uždaro dvišalio susitikimo gynybos ir saugumo, užsienio politikos klausimai, dvišalė ir daugiašalė darbotvarkė bus aptariama išplėstiniu formatu kartu su šalių delegacijų nariais.

Planuojama aptarti ES, NATO, ES kaimynystės politikos klausimus, situaciją Baltarusijoje ir šalių santykius su Rusija, taip pat bus paliesti kovos su klimato kaita ir skaitmeninės ekonomikos klausimai, Rytų partnerystės politikos įgyvendinimo eiga, ekonominis ir kultūrinis Lietuvos bei Prancūzijos bendradarbiavimas.

Vėliau numatoma prezidentų spaudos konferencija. Po jos Lietuvos prezidento kvietimu Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose Prancūzijos pirmajai porai organizuojama iškilminga vakarienė. Joje pakviesti dalyvauti ir iškilūs visuomenės veikėjai, prancūzų bendruomenės Lietuvoje atstovai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tikrai pirmą kartą ponia Nausediene tikrai gerai aprengta ir atrodė puikiai.Iki šiol rūbai būdavo sunkūs,nefunkcionalūs,ir sendinantys.Trumpi kostiumėlių švarkeliai iš storų medžiagų, didelėm,neproporcingom apykaklem. Elegantiška moteris turi pati save rengti ,nes geriausiai save pažįsta.Tik Juozukas gali aprengti kitą žmogų,nes jis iš viso genijus.

Tadas Blinda

Tadas Blinda  portretas
Ir dar.... sukneles vienodos...tai gal dar ir triusikus vienos spalvos muvejo ? :)

zuzana

zuzana portretas
Na ir prezidentas Makronas atvaziavo i Lietuva su savo bobute, butu Nauseda jam rades jaunesne
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių