Quantcast

E. Gentvilas: „valstiečių“ frakcijos skilimas – nebeišvengiamas

Seimo narys, liberalas Eugenijus Gentvilas sako, kad dėl „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio veiksmų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija gali skilti jau kitą savaitę.

„Atrodo, Karbauskis veda situaciją iki tokios temperatūros, kad įvyks jo frakcijos skilimas kitą savaitę. Formalus, oficialus“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Jo teigimu, dar anksčiau premjeras Saulius Skvernelis, kartu su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, planavo pasitraukti iš LVŽS frakcijos ir kurti naują.

„Tikrai detalių nežinau, bet suprantu tą situaciją šitaip: Skvernelis su Pranckiečiu ir dar dalimi „valstiečių“ planavo išeiti iš frakcijos, sukurti kitą frakciją“, – kalbėjo E. Gentvilas, paaiškinęs, kad šią informaciją gavo iš pačių LVŽS frakcijos narių.

Skvernelis su Pranckiečiu ir dar dalimi „valstiečių“ planavo išeiti iš frakcijos, sukurti kitą frakciją.

R. Karbauskis, praėjusią savaitę teigęs, jog pasitrauks iš LVŽS frakcijos seniūno pareigų, elgėsi apgalvotai, sako E. Gentvilas.

„Karbauskiui su visais napoleoniškais kompleksais, tai būtų baisus antausis – kad jį metė dalis frakcijos narių, formaliai suskilo. Tai Karbauskis pradėjo kurti situaciją, kad tai jis meta Skvernelį ir pradeda pjauti kėdės kojas. Pradeda apie tai kalbėti frakcijos viduje ir tada galės sakyti „ne, čia ne jis mane metė, čia mes nepatenkinti jo darbu“, – teigė E. Gentvilas, priminęs, jog panaši situacija buvo nutikusi su buvusiu susisiekimo ministru Roku Masiuliu.

Praėjusią savaitę R. Karbauskis planavo trauktis iš Seimo frakcijos seniūno pareigų ir dirbti Seimo vadovybėje, tačiau, žlugus V. Pranckiečio atstatydinimo procedūrai, pastarosios idėjos atsisakė, primena ELTA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

 nuomone portretas
Gentvilai jusu priskaldintos malkos valdantiesiems nepakenks,jie yra Lietuvos gelbetojai nuo uzterstu Kursiu mariu ,Baltijos juros ,upiu .Zmones jau pradeda po truputi suvokti ,kad tik valdantieji dirba vardan tos LIETUVOS IR JOS ZMONIU

...

... portretas
Che: „Atrodo, Karbauskis veda situaciją iki tokios temperatūros, kad įvyks jo frakcijos skilimas kitą savaitę. Formalus, oficialus“ - ir kada tie 'konservų' šuniukai loti nustos: Tai 'valstiečiai' iki pavasario neištrauks, tai šviežių bulvių nesulauks, dabar ir vėl... kam tie dūmai mums į akis, kokį ten perversmą 'teroristinių bruožų turintys' planuoja?

Baisu.

Baisu. portretas
Antras Vytautas Lansbergys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių