Quantcast

E. Gentvilas užleido Seimo frakcijos seniūno pareigas

Opozicinio Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas pasitraukė iš Seimo frakcijos seniūno pareigų. Naująja seniūne išrinkta Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Iki tol buvusi E. Gentvilo pavaduotoja V. Čmilytė-Nielsen frakcijos seniūne išrinkta vienbalsiai.

E. Gentvilas tvirtina seniūno pareigų atsisakęs, nes dėl artėjančių savivaldos ir Europos Parlamento rinkimų turi daugiau pareigų, darbo kaip partijos vadovas.

Tai antri Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno rinkimai šią Seimo sesiją. Rugsėjo 20 dieną E. Gentvilas buvo perrinkas frakcijos vadovu, jis tuomet nugalėjo prieš Aušrinę Armonaitę.

„Mano planas buvo šios sesijos pradžioje užleisti vietą, tačiau tada atsirado visiškas aiškumas, kad Aušrinė Armonaitė, kuri nori būti frakcijos seniūne, lygiagrečiai jau pasisako už R. Šimašiaus komitetą. Ji tuo metu buvo ir Vilniaus skyriaus pirmininkė, ir norėjo tapti frakcijos vadove, tada pasakiau, kad aš kandidatuoju“, – antradienį BNS sakė E. Gentvilas.

Atsisakiusi paklusti partijos valdybos sprendimui dėl rinkimų komiteto lapkričio pradžioje A. Armonaitė pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio ir jos frakcijos Seime.

Pasak E. Gentvilo, po šio žingsnio atsirado galimybė įvesti seniūnų rotaciją.

„Esu dėkinga frakcijos kolegoms už pasitikėjimą, taip pat – E. Gentvilui už puikią lyderystę iki šiol. Jis ir toliau lieka partijos pirmininku, pasiskirsčius atsakomybes bus lengviau skirti pakankamai dėmesio ir partijai, ir parlamentiniam darbui“, – frakcijos pranešime spaudai cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Frakcijos seniūno pavaduotoju tapo Ričardas Juška.

Liberalų sąjūdis Seime turi 12 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių