Quantcast

E. Gentvilas: replikas V. Mizarui galima laikyti homofobijos apraiškomis Seime

Liberalų sąjūdžio (LRLS) Seimo frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas mano, kad antradienį kai kurių parlamentarų išsakytas replikas kandidatui į Konstitucinio Teismo teisėjus Vytautui Mizarui galima laikyti homofobijos apraiškomis Seime.

Politikas pabrėžia, kad vertinant advokato kompetenciją reikia ne analizuoti, kokią visuomenės grupę jis gynė, o tai, ar jam sėkmingai pavyko savo darbą atlikti.

„Man apmaudu, kad tikrai kultūringi Seimo nariai, mano kolegos, leidžia sau šitaip tardyti ar net nurodinėti garbingam teisėjui. Ir žinot, koks pagrindas? Jis yra gynęs gėjų teises teismuose kaip advokatas. O jeigu jis būtų gynęs žmogžudžių teises kaip advokatas, ką tada kalbėtume?“ – „Žinių radijui“ lsakė E. Gentvilas.

Politikas įsitikinęs, kad advokato kompetencijos turėtų būti vertinamos ne analizuojant, ką jis gynė, o vertinant, ar jam pavyko apginti. Todėl E. Gentvilas mano, kad parlamentarų replikos dėl V. Mizaro  pozicijos LGBT bendruomenės atžvilgiu yra homofobijos apraiškos Seime.

O štai tik užtenka ginti gėjų teises, seksualinių mažumų teises, ir jau atsiranda tokių replikų. Tai yra homofobijos apraiškos ir Seime jos skamba garsiai.

„Reikia pripažinti, tai yra atvira homofobija, išskyrus vieną dalyką – nepasakomas sakinys, o apšnekama aplinkui. „Mums teko girdėti, kad jūs labai daug dėmesio skyrėte gėjų teisėms“. Jeigu jis yra profesionalas teisininkas, advokatas, jis privalo ginti bet kokį klientą dėl bet kokio nusikaltimo. Tai natūralu, kad mes turime vertinti kompetenciją, ar jam pavyko apginti, ar nepavyko, o ne tai, ką jis gynė“, – teigė E. Gentvilas.

„Mes žinome, kiek nusikaltėlių gina advokatai Lietuvoje ir tikrai žinomi advokatai, bet jie yra vertinami kaip aukščiausios prabos teisininkai, kaip teisės šviesuliai, korifėjai Lietuvoje. O štai tik užtenka ginti gėjų teises, seksualinių mažumų teises, ir jau atsiranda tokių replikų. Tai yra homofobijos apraiškos ir Seime jos skamba garsiai“, – taip pat akcentavo jis.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį Seimui pasiūlė paskirti teisininką, Vilniaus universiteto (VU) profesorių Vytautą Mizarą Konstitucinio Teismo teisėju. Seimui prisistatydamas V. Mizaras iš parlamentarų sulakė nepatogių klausimų, pvz., apie šeiminę padėtį, LGBT žmonių teisių gynimą, o Seimo TS-LKD frakcijos narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė pasiūlė V. Mizarui stoti į Laisvės partiją.

„Visuomenėje esate žinomas iš esmės kaip seksualinių mažumų interesų reiškėjas, jų reikalavimų gynėjas. Ar yra teisinga jums kandidatuoti į KT, kur reikalaujama ir objektyvaus požiūrio, ir nešališkumo? Ar nebūtų sąžiningiau stoti tiesiog į Laisvės partiją ir atstovauti savo ideologinėms nuostatoms politinėje erdvėje, ir reikšti jas politinėmis priemonėmis visiškai atvirai“, – kėlė klausimą konservatorė V. Aleknaitė-Abramikienė.

Atsakydamas į tai, V. Mizaras teigė, kad savęs nelaiko užsiimančiu vien tiktai pažeidžiamų socialinių grupių teisių gynėju, bet jo, kaip advokato, praktikoje buvo tokių bylų. V. Mizaras taip pat patikino, kad apie politiko kelią tikrai nemąsto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o Gentvilo issakytas seimunu adresu replikas

o Gentvilo issakytas seimunu adresu replikas portretas
Galima laikyt kaip issankstiny y raukus busimam KT teisejuj mizeriuj lindima , be mujlo ,... kad busimas KT samanas orakulas uzmerktu akis del buvusiu Gentvilo ir ..gentviliuku ir busimu nusikaltimu nepastebejimo...

hmm

hmm portretas
o tai homofobija gal jau draudžiama ir baudžiama?

kieno cia replika?

kieno cia replika? portretas
ar jau visai nusivaziavo liberalu lyderiai - sekantis zingsnis - tevynes isdavyste?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių