Quantcast

E. Gentvilas: jei partijos nebėra, negali jos atstovas būti VRK nariu

Seimas  bendru sutarimu nutarė svarstyti  Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo  antradienį  pateiktas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas, kurios neleistų likviduotos partijos atstovui būti VRK nariu.

„Negaliu įsivaizduoti, kad VRK sėdi neegzistuojančios partijos atstovas“, – Seime sakė E. Gentvilas. Jo nuomone, teisiškai neturėtų būti taip, kad nebėra subjekto, o kažkas dirba  VRK ir priima sprendimus.

Įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko, pirmininko pavaduotojo ir nario įgaliojimai galėtų nutrūkti ir tais atvejais, „kai įsigalioja teismo sprendimas dėl VRK narį delegavusios partijos likvidavimo arba komisijos narį delegavusi partija pradeda pati ar jai kitais pagrindais pradedamos likvidavimo procedūros“.

E. Gentvilas atkreipė dėmesį, kad Vyriausiojoje rinkimų komisijoje yra jau nebeveikiančios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos (TPP) atstovas Egidijus Viskontas.

VRK įstatymo pataisas Seimas ketina toliau svarstyti balandžio viduryje.

Pagal galiojančią tvarką, savo narius į VRK deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konstitucija

Konstitucija portretas
Jokios partijos nariai negali dalyvauti vrk komisijoje nes jos nekonstituciskos kas gali buti renkamas i seima parasyta konstitucijoje apie partijas ten nieko neparasyta kaip pazeidziam eismo taisykles mus baudzia o konstitucija yra valstybes eismo ir gyvenimo taisykliu knyga kodel ja pazeidineti leidziama

Anonimas

Anonimas portretas
kgb nemirtingasis

prisišnekės

prisišnekės portretas
Sysiulio istorijos niekas nepamiršo, greitai ir Liberalisimuso partijos su satelitais gali nelikti Seime.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių