Quantcast

E. Gentvilas apie Partnerystės įstatymą: prasidės kova dėl dviejų projektų

Seimo Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad valdančiojoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje pasigirdę raginimai organizuoti referendumą dėl Seime įregistruoto Partnerystės įstatymo, tiesiog signalizuoja apie ryžtą priešintis rengiamam projektui.

Tuo tarpu reaguodamas į panašius „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio raginimus „nesivadovauti baltarusiškais metodais“ ir suorganizuoti referendumą, vertina tai kaip ženklą, kad parlamente bus kovojama dėl dviejų atskirų projektų – rengiamo įstatymo ir nutarimo dėl referendumo skelbimo.

„Tai yra nurodymas „valstiečių“ frakcijai, kad reikia kovoti už referendumą. Mes puikiai suprantame, kad jeigu susideda „valstiečių“ frakcija, tikėtina, Darbo partijos frakcija ir bent 13 konservatorių, tai prasidės kova dėl dviejų projektų: vienas – Partnerystės įstatymo pateikimas, o kitas – pateikiamas nutarimas dėl referendumo skelbimo. Karbauskio toks ryžtingas pasakymas atima galimybę „valstiečiams“ dalyvauti balsavime dėl Partnerystės įstatymo, nes bus nurodyta teikti balsavimui nutarimą dėl referendumo“, – Eltai kalbėjo E. Gentvilas.

Tai prasidės kova dėl dviejų projektų: vienas – Partnerystės įstatymo pateikimas, o kitas – pateikiamas nutarimas dėl referendumo skelbimo.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, vertindamas R. Karbauskio mintis, kad tokį referendumą privalu surengti nepriklausomai nuo to, ar Seime pavyks, ar nepavyks priimti Partnerystės įstatymo projektą, teigė, kad nuo parlamente svarstomo įstatymo priėmimo sėkmės priklausytų ir referendumo turinys.

„Tokiu atveju referendumas turėtų vykti ne dėl partnerystės, kaip tokios apskritai, tačiau dėl konkretaus priimto ir galiojančio įstatymo atmetimo“, – teigė liberalas, kartu pabrėždamas, kad neprisimena referendumo, kuriuo siekta panaikinti galiojantį įstatymą.

„Nesu matęs tokio referendumo, kuriuo būtų siūloma atšaukti kokį nors įstatymą“, – sakė jis.

LRLS frakcijos seniūnas taip pat kalbėjo, kad 13 konservatorių kreipimasis dėl referendumo organizavimo pačiam politikui sukėlė dvejonių dėl šio projekto priėmimo sėkmės. E. Gentvilas akcentavo, kad Partnerystės įstatymo oponentai greičiausiai sieks blokuoti ne tik šio projekto priėmimą, tačiau net ir pateikimą Seime.

„Iki tos iniciatyvos dėl referendumo aš maniau, kad pavyks. Mano manymu, atrodė, kad tai nebus didelė balsų persvara, tačiau gali pavykti. Žinant, kad yra pavienių politikų ir iš kitų frakcijų, kurie palaikytų. Tačiau dabartinė 13 konservatorių iniciatyva rodo, kad bus ryžtingai kovojama ne tik prieš partnerystės įstatymo priėmimą, bet ir dėl svarstymo pradėjimą apskritai“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, kartu pridurdamas, kad nėra tikras, jog tarp konservatorių neatsiras ir daugiau nei 13 oponuojančių Partnerystės projektui.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę 13 TS-LKD narių išplatino pareiškimą, kuriame ragina Lietuvos Respublikos Seimo narius nesvarstyti Partnerystės įstatymo projekto. Dokumentą pasirašė šie parlamentarai: Paulius Saudargas, Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Justinas Urbanavičius, Antanas Čepononis, Kazys Starkevičius, Arvydas Pocius, Valdas Rakutis, Algis Strelčiūnas, Irena Haase, Antanas Matulas, Jonas Gudauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
atsibudo nors dalis konservatorių. Sveikinam, linkim atsilaikyti, linkim nesuliberalėti (to tikimės, nes balsavom ne už liberalus ar laisvės partiją)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių