Quantcast

E. Dobrowolska su ES kolegomis aptars naujas teisines priemones Rusijai, žmogaus teises

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ketvirtadienį su Europos Sąjungos (ES) šalių kolegomis aptars galimas papildomas teisines priemones, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje, pagrindinių žmogaus teisių užtikrinimą krizių metu, skelbia ministerija.

Pasak Teisingumo ministerijos pirmadienį išplatinto pranešimo, E. Dobrowolska teigia, jog Lietuva kelia klausimą apie tai, kokiu būdu, įgyvendinant ES sankcijas, būtų įmanoma sukurti veiksmingą įšaldyto turto konfiskavimo ir panaudojimo mechanizmą žalos atlyginimui Ukrainai, jos piliečiams ir ES šalių piliečiams, patyrusiems žalą dėl Rusijos pradėto karo.

Ministrė taip pat pabrėžia, kad žmogaus teisių užtikrinimo kontekste, Lietuvai ir visai ES šiuo metu svarbios COVID-19 pandemijos metu įgytos patirtys, kadangi bendradarbiavimo su pilietinės visuomenės organizacijomis praktika yra naudojama tiek iš Ukrainos atvykstančių pabėgėlių priėmimo, tiek pagalbos teikimo Ukrainai metu.

ES valstybių narių teisingumo ir vidaus reikalų ministrų tarybos posėdis vyksta Liuksemburge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK JUOKAS IMA

TIK JUOKAS IMA portretas
Dar su pampersais vaikščiojanti Dobrovolska nurodinėja Rusijai...Tiesiog Napoleonas....

R

R portretas
Gal dar reikėtų aptarti ir ES piliečių teises Lietuvoje, nes mes ir esame ES piliečiai. Kokioje baloje teisėjai "nuskandina" bylas, kurios tolygios didžiuliam griausmui. Kodel piliečiai turi praeiti visą jūsų sujaukta teisingumo sistemą bandydami įrodyti, kad jūsų vadovaujamos įstaigos darbuotojams trūksta kompetencijos ir žinių, o ES teisė Lietuvoje yra pažeidžiama, kai kalba eina teisinį darbuotojų raštingumą. Čia jau ne algų problema, o tai kad dirba asmenys, kurių teisinis neraštingumas ir galimi korupcijai ryšiai sudarė sąlygas atsirasti dar kitoms byloms prieš pareigūnus

Marija taurage

Marija taurage portretas
šviniaus banditizmus geriau aptarkite, nes čia huilinis viduje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių