Quantcast

E. Dobrovolska: nuosprendis „MG Baltic“ korupcijos byloje dar nėra galutinis

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska pažymi, kad Vilniaus apygardos teismo nuosprendis išteisinti visus kaltinamuosius „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) korupcijos byloje dar nėra galutinis. Todėl, jos nuomone, politikams sprendžiant dėl tolesnio teisinio reguliavimo tobulinimo poreikio reikėtų vertinti tik galutinį šios bylos nuosprendį.

„Sulaukime teismo nuosprendžio, kuris yra galutinis ir įsiteisės, tada vertinkime visą procesą ir vertinkime, kokias mes priežastis matome ir kokias išvadas galime pasidaryti“, – ketvirtadienį Žinių radijui teigė E. Dobrovolska.

Pasak ministrės, visiškai normalu, kad Vilniaus apygardos teismo nuosprendis šioje byloje imtas plačiai aptarinėti visuomenėje.

„Kai mes turime aktyvų visuomenės domėjimąsi nuosprendžiu arba teismo sprendimu, komentavimą, nuomonių pasidalinimą, tai yra labai sveikas demokratinis procesas. Ir to reikia. Nes tik tokiu būdu visuomenė iš esmės susipažįsta su teisingumo vykdymu“, – tikino ji.

Sulaukime teismo nuosprendžio, kuris yra galutinis ir įsiteisės, tada vertinkime visą procesą.

Vis tik teisingumo ministrė pabrėžė, kad valdžių atskyrimo principas išlieka esminiu demokratinės valstybės elementu, todėl politikų ar kitų pareigūnų komentarai, susiję su tebevykstančiais teismų procesais, turėtų būti itin pamatuoti.

„Kita dalis, kai mes kalbame apie tuos žmones, kurie užima tam tikras pareigas, ir jeigu mes neturime įsiteisėjusio teismo sprendimo, atitinkamai komentavimas turi būti teisės gairių ribose, tam, kad mes neturėtume galimai spekuliacijų, ką tai galėtų reikšti“, – mano E. Dobrovolska.

ELTA primena, kad vienoje stambiausių pastarųjų metų politinės korupcijos bylų kaltinimai dėl apysunkių ir sunkių korupcinio pobūdžio nusikaltimų – kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu – buvo pareikšti penkiems fiziniams asmenims, iš kurių keturi yra buvę ar esami Seimo nariai, taip pat trims juridiniams asmenims.

2018 m. balandžio 19 d. bylai buvo suteiktas prioritetinis statusas, kadangi jos nagrinėjimo operatyvumu siekiama apginti ir apsaugoti viešą interesą. Bylai suteikus specialųjį statusą, siekta minimizuoti galimas rizikas dėl galimai ilgos bylos nagrinėjimo trukmės.

„MG Baltic“ politinės korupcijos byloje buvo įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Tik esant tokiai Lietuvos valdžiai kokia yra dabar, buvo įmanomas aiškių nusikaltėlių išteisinimas. Pagrindinis veiksmas įvyko - pradinis, stipriausias teisėsaugos barjeras pralaužtas, na o su sekančiais teismais bus dar lengviau.. Ar pirmas kartas? Kur dabar dingo grupės teisėjų organizuoto kyšininkavimo bylos garsiai skambėję prieš kažkiek metų? Vieną po kito paleidinėjo nusikaltėlius per daug neinformuodami viešosios erdvės, ir iš 20-15 įtariamųjų liko gal ..5.Ir tie patys ,,išgaravo":D) Gėda kai pagalvoji, kad esu lietuvis..

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Velnio žvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kiti, propogavimas ir karo kurstymas. Užsienio informacija Lietuvos Respublikos pavojingesnė šiuo metu kaip ginkluotas priešinimasis kuris reikalingas ir prasmingas, pribrendus laikui ir pakitėjus sąlygoms. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių