Quantcast

A. Dulkys tikisi, kad prezidentas pasirašys mokamų COVID-19 testų darbuotojams pataisas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikisi, kad prezidentas pasirašys Seimo priimtas pataisas dėl mokamų koronaviruso testų darbuotojams.

„Tikimės, kad nevetuos. Neburkime, man atrodo, sulaukime prezidento sprendimo ir tada bus aišku (...), tada judėsime į priekį“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Dulkys.

Ministras taip pat teigė negalintis pasakyti, kada pandemija pasiekti piką, nors, anot jo, „Vakarų Lietuvoje, Klaipėdos regione, tam tikro stabilizavimosi požymių yra“. Jo teigimu, per pastarąsias dvi savaites „pavyko stabilizuoti situaciją reanimacijose“.

„Tai irgi tam tikras sveikatos apsaugos sistemos rodiklis“, – kalbėjo A. Dulkys.

Vyriausybės inicijuotas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas Seimas priėmė prieš beveik dvi savaites, jos patvirtintos valdančiųjų balsais, dalyvaujant minimaliam Seimo narių skaičiui, kurio reikia priimti įstatymą, t. y. 71 parlamentarui.

Jei prezidentas pataisas pasirašys, jos įsigalios nuo gruodžio 1-osios. Sprendimą dėl pataisų G. Nausėda turėtų priimti trečiadienį.

Pataisų šalininkai Seime sako, kad atsisakantieji skiepytis negali būti toliau testuojami už tai mokant visų mokesčių mokėtojų pinigais, tuo metu priešininkai tvirtina, kad pataisos yra diskriminacinės ir dar labiau priešina visuomenę.

Pagal pataisas, sveikatos patikrinimas dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios paskelbta ekstremali padėtis arba karantinas, esant vakcinos prieinamumui, bus finansuojamas darbuotojo lėšomis arba, jei darbdavys sutiks – darbdavio lėšomis.

Išimtis būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Jų testavimas ir toliau bus finansuojamas iš biudžeto.

Vyriausybė teigia, kad tokia prievolė turėtų paskatinti žmones skiepytis nuo COVID-19.

Vyriausybė yra sudariusi veiklos sričių sąrašą, kuriame esantys darbuotojai turi nuolat testuotis dėl COVID-19, tai medicinos, švietimo, maitinimo, prekybos, viešojo administravimo darbuotojai, vežėjai, profesinės karo tarnybos kariai. Tikrintis reikia kas 7–10 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moketojas

Moketojas portretas
Moku soc. privalomą draudimą ir negaliu pasinaudot savo pinigais, skirtais gydymui? Vagyste , ne kitaip , jei turiu mokėti už testus , kurie jų taip nori . Per 20m manau ne maža suma soc. draudimo ., ka dtestas būtų nemokamas.

Dulkiui

Dulkiui  portretas
mano kapeikos parūpo. Tai pasiimk.

Terminatorius

Terminatorius portretas
Niekas manes neprivers vakcinuotis!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių