Quantcast

A. Dulkys: nauji COVID-19 valdymo algoritmai bus paskelbti iki kitos savaitės pradžios

Operacijų vadovo sprendimus dėl naujų izoliavimosi, respiratorių dėvėjimo ir kitų tvarkų valdant koronaviruso pandemiją Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) žada paskelbti iki kitos savaitės pradžios.

Nauji sprendimai įvedami dėl šalyje plintančios omikron koronaviruso atmainos.

„Peržiūrime skiepijimo, testavimo ir izoliavimo algoritmus: įvairios jau paminėtos tvarkos turėtų atsirasti iki šio penktadienio ir įsigalioti daugių daugiausiai nuo pirmadienio“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Tos tvarkos, pasak jo, yra susijusios su artimų kontaktų susiaurinimu, kai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) didžiausią dėmesį skirs šeimos nariams, taip pat tvarka dėl izoliacijos trumpinimo iki septynių dienų, reikalavimo dėvėti respiratorius renginiuose.

„Norime padėti šeimos gydytojams ir NVSC žiūrės, kad būtų galima paspartinti ir išdavinėti nedarbingumo pažymėjimus“, – sakė ministras.

Pasak jo, taip pat rengiami operacijų vadovo sprendimai dėl sveikatos ir globos įstaigų darbuotojų testavimo išplėtimo.

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį Vyriausybės posėdyje paragino SAM aktyviau komunikuoti apie laukiančius pakeitimus.

„Būtų labai svarbu, kad tie visi kiti reikalavimai, kurie yra ne Vyriausybės, kad jie būtų paskelbti ir aiškiai komunikuoti kaip įmanoma anksčiau ir kad Sveikatos ministerija grąžintų reguliarų informacijos teikimą tam, kad žmonės galėtų žinoti, kaip tą situaciją vertiname“, – sakė ji.

Vyriausybės atstovai anksčiau yra sakę, jog pakeitimų imamasi siekiant pasiruošti dideliam atvejų šuoliui dėl greičiau plintančios omikron atmainos.

I. Šimonytės teigimu, kitų šalių patirtis rodo, kad šios atmainos bangos ilgis yra apie trys-keturios savaitės.

„Akivaizdu, kad mes dar keletą savaičių turėsime tokių, kur atvejų skaičius didės“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji antradienį pranešė, jog dėl didelio koronaviruso atvejų skaičiaus ir plintančios omikron atmainos nuspręsta keisti pandemijos valdymo strategiją, bus atsekami tik naujai užsikrėtusių žmonių artimiausi kontaktai.

Trečiadienį paskelbta, jog Lietuvoje per parą registruotas iki šiol didžiausias naujų atvejų skaičius – 4635.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Sėkmės žaidžiant su sloga idiotai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių