Quantcast

A. Dulkys atsakė G. Nausėdai: atsakomybę už pandemijos valdymą prisiimu

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia prisiimąs atsakomybę už COVID-19 pandemijos valdymą. Vis tik po prezidento Gitano Nausėdos jam išsakytos kritikos ministras trauktis neketina.

„Aš prisiimu atsakomybę už bendrą pandemijos valdymą, persilaužimas yra pasiekiamas kasdieniu darbu, tokią savo atsakomybę matau, tai ir darau“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį teigė A. Dulkys.

Ministras taip pat akcentavo, kad padidinus skiepijimosi nuo COVID-19 tempus daugiau šalies gyventojų galėtų jaustis saugiau. Ministro teigimu, gyventojų saugumas šiuo metu yra esminis prioritetas.

„Pagrindinis dalykas yra dabar, kiek Lietuvos žmonių gali jaustis saugūs pandemijos metu. O tas saugumas, tai yra mūsų imunizacijos laipsnis. Kiekvieną savaitę imunizacijos laipsnis keičiasi maždaug 1 proc. punktu. Jeigu vykdytume pagrindinę ir efektyvią priemonę skiepytis, tas saugumas ir jo pojūtis augtų greičiau“, – sakė A. Dulkys.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda penktadienį pareiškė, kad kritikos dėl pandemijos sukeltos krizės valdymo sulaukiantis sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys turi tik du kelius. Vienas iš jų, G. Nausėdos teigimu, yra trauktis iš posto, nes būtent ministras, pažymi jis, yra atsakingas už prastą epidemiologinę situaciją šalyje.

„Yra du keliai ministrui: arba jis pasako, kad jis žino, kaip pasiekti persilaužimą, nes šiuo metu Lietuvos padėtis yra prasčiausia pagal susirgimus ir trečioje vietoje nuo galo pagal mirtingumą. Arba, jei jis nemato kelių, kaip tai padaryti, jis tiesiog sąžiningai prisipažįsta ir tiesiog nepaima įkaitais – šiuo atveju mes kalbame apie Vyriausybę“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ligonis

Ligonis portretas
Kokia atsakomybė iš psichozėje esančio Dulkio? Jis visiškai nekritiškas savo elgesiu. Tai baisu ir konservatoriams? Jis tinka tik jo pavažiavusiam stogui V. Landsbergiui.

Juozas

Juozas portretas
Kaip gali dulkys vadovauti kaip sveikatos ministras pts nesuvokdamas nes nera sveikatos specialistas, Tai ir šaltkalvis ar koks ūkininkas gali gydyt žmones, kolkas tai visi buve sveikatos ministrai buvo tos srities specialistai o dabar kažkoks runkelis

V

V portretas
Vyt lauk toki ministra bidyklę
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių