Quantcast

A. Dulkys apie sprendimą dėl D. Bakšos: sveikatos apsaugos sistema valosi

Sveikatos apsaugos ministras sako, jog Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovo Dano Bakšos atleidimą patvirtinęs teismas priėmė teisingą sprendimą, tačiau apgailestavo, jog užsitęsusi vadovo atleidimo istorija pakenkė įstaigai.

„Visų pirma, gaila, kad labai ilga istorija ir tas užsitęsęs dalykas jai, kaip organizacijai, labai pakenkė. Mano nuomone, nebuvo galima tinkamai organizuoti darbo“, – trečiadienį BNS sakė ministras.

„Teismas objektyviai išnagrinėjo. Mano nuomone, priėmė teisingą, pagrįstą ir teisėtą sprendimą“, – pridūrė jis.

Pernai spalį A. Dulkys atleido D. Bakšą iš darbo, komisijai konstatavus šiurkštų darbo pareigų pažeidimą. Toks sprendimas buvo priimtas atlikus anonimiškai pateiktos informacijos patikrinimą ir suburtoje komisijoje inicijavus tyrimą dėl galimo D. Bakšos darbo pareigų pažeidimo.

„Noriu priminti, kad atleidimo esmė apskritai buvo netinkamas vadovo pareigų vykdymas, netinkamas darbo išteklių valdymas, saugios aplinkos nesukūrimas, bet svarbiausia – neskaidrus ir neteisėtas valstybės biudžeto lėšų naudojimas, noriu pabrėžti, neteisėtas lėšų naudojimas karantino metu, – komentavo ministras. – Na, elgiausi pagal sąžinę ir taip negali būti viešajame sektoriuje. Todėl vadovą atleidau“.

Noriu priminti, kad atleidimo esmė apskritai buvo netinkamas vadovo pareigų vykdymas, netinkamas darbo išteklių valdymas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas birželį buvo nusprendęs, jog D. Bakša iš pareigų atleistas neteisėtai ir nurodė jį grąžinti vadovauti NVSPL. Sveikatos apsaugos ministerija šį sprendimą apskundė, prašydama panaikinti pirmosios instancijos teismo sprendimą ir priimti naują – D. Bakšos ieškinį atmesti.

„Tas įnešė labai daug sumaišties ir pačioj organizacijoj. Na, negalėjau sutikti su tokiu sprendimu. Kreipėmės į aukštesnės instancijos teismą“, – teigė A. Dulkys.

Antradienį apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas šį skundą patenkino.

A. Dulkys teigė, jog sveikatos apsaugos sistema „valosi“.

„Man atrodo, kad šitas įvykis, šita teismų praktika, yra viešoji gėrybė, kuri yra svarbi ne tik man, bet, man atrodo, turi būti svarbi ir tam šiandien vėl atleidžiamam vadovui (...). Manau, kad sveikatos apsaugos sistema sveiksta, manau, kad ji valosi“, – nurodė ministras.

D. Bakša teigė apeliacinį sprendimą byloje skųsiąs.

Darbą NVSPL D. Bakša derino su darbu Vilniaus psichiatrijos ligoninėje. Dar anksčiau jis dirbo buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėju.

Iš ministro politinės komandos D. Bakšai teko trauktis 2017-ųjų pabaigoje, kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad jis galėjo spausti tuometinę viceministrę, jog konkurse į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą turi laimėti ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KODĖL NETURIM KIEKVIENAS MED KORTELIŲ JEI NIEKO NESLIEPIA?

KODĖL NETURIM KIEKVIENAS MED KORTELIŲ JEI NIEKO NESLIEPIA? portretas
KAUNO CENTRINIŲ KLYNIKŲ RADIOLOGAI ..ENDOSKOPUOTOJAI IR KITI SPECIALISTAI DĖL NEAIŠKIŲ PRIEŽASCIŲ ATSISAKO LIGONIAMS ATSPAUSDINT AR APRAŠYT TYRIMUS IR DUOTI Į RANKAS< SU ANSPAUDU >,O NE PAREIKŠTI JOG BUS E SISTEMOJE ...NET JIEMS UŽDRAUSTA Į PAPRASTĄ KLAUSIMĄ ATSAKYT ---KLAUSK DAKTARO....MIRŠTAMUMU LIETUVA PIRMAUJA....NUO MŪSŲ SLEPIAMI TYRIMAI....MIRUSIEMS PRILIPDO COVIDĄ......TARSI BŪTUMĖM KOKIE GYVULIAI BETEISIAI.....DAKTARO IŠVADŲ IŠRAŠUS DAR GALI KAŽKOKIUS GAUTI IR TAI TURI KAIP IŠMALDĄ PRAŠYTI ...PRISPAUSTAS EINI PAS SPECIALISTUS JAIS NEBETIKIEDAMI

Jo

Jo portretas
Vatiniai siaučia jiems viskas negerai a i zasransko oblastį važiuoti nenori taikosi kur šilčiau ,sočiau ir loti gali.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Komentuoja Verygos pacientai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių