Quantcast

A. Dulkys apie proteste dalyvavusius politikus: jie man primena liliputus iš „Guliverio kelionių“

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys mano, kad praėjusį antradienį prie Seimo vykęs protestas prieš Vyriausybės planus plėsti Galimybių paso taikymą, vėliau peraugęs ir į riaušes, yra bandymas skaldyti visuomenę.

„Šis mitingas – tokia nebloga fotografija. Man bus labai įdomu ir kaip politikui, ir kaip piliečiui pasižiūrėti, kuo čia baigsis tie tyrimai ir kokių turėsime atsakymų. Nes mes turime mėginimą skaldyti visuomenę. Mėginama suplakti daugybę temų į vieną vietą“, – antradienį LRT radijui kalbėjo A. Dulkys.

Ministro įsitikimu, šiuo metu Lietuvoje susiskaldymą labiausiai lemia skirtingas požiūris į pačią valstybę.

Aš nežinau, kodėl kai kam kilo noras trukdyti ir kelti nesaugumo jausmą, valstybei padėti kurti ne viešąsias gėrybes, o blogybes.

„Mano įžvalga būtų, kad čia vyksta didžiausia vertybinė takoskyra: tai, kaip mes suprantame valstybę. Valstybė gerai veikia, jeigu ji yra kaip laikrodis. Labai svarbu suderinti ir individo interesus, ir šeimos interesus, atskirų bendruomenių, valstybės, regionų ir visus tuos elementus matyti viename. Aš nežinau, kodėl kai kam kilo noras trukdyti ir kelti nesaugumo jausmą, valstybei padėti kurti ne viešąsias gėrybes, o blogybes“, – teigė sveikatos apsaugos ministras, kartu pareikšdamas nusivylimą, kad prie šio susiskaldymo stiprinimo prisideda ir kai kurie politikai.

„Labai gaila, kad kai kurie politikai įsilieja į šitą veikimą. Atvirai kalbant, jie įsivaizduoja, kad jie yra politikos milžinai, tačiau man jie labiau primena tuos liliputus „Guliverio kelionėse“, kurie surado Guliverio laikrodį, jį išardė ir paskui nebežino, ką su juo daryti“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministras pažymėjo, kad 70–80 proc. vakcinuotų žmonių riba išlieka svarbia indikacija, jog būtų įmanoma svarstyti apie Galimybių paso atsisakymą, tačiau daug svarbiau yra tai, kaip kokybiškai galės funkcionuoti sveikatos apsaugos sistema.

Mums reikia apsaugoti tuos žmones, kurie norėtų skiepytis, bet jie negali to padaryti.

„Žinutė, kurią mes siunčiame, tai dabar svarbiausia, ne tik kiek žmonių pasiskiepys, bet ir kaip tai paveiks rezultatą, kiek ligoninėse turėsime neužimtų dėl COVID lovų. Šis klausimas labai svarbus: kaip galės funkcionuoti sveikatos apsaugos sistema. Nes mums reikia apsaugoti, visų pirma, tuos, kurie nesiskiepija. Jiems reikia suteikti paslaugas. Mums reikia apsaugoti tuos žmones, kurie norėtų skiepytis, bet jie negali to padaryti“, – aiškino ministras, kartu pabrėždamas, kad svarbiausia apsaugoti žmones nuo patekimo į reanimaciją.

„Svarbiausia pasiekti rezultatą, kad mes suvienodintumėme negalimybę patekti į reanimaciją“, – tikino A. Dulkys.

Visgi ministras atmetė idėją, kaip vieną iš skatinimo vakcinuotis priemonių pasitelkti pinigines premijas.

„Kiekviena skatinimo priemonė turi turėti protingą matą ir matyti kelis žingsnius į priekį. Nes mes taip galime greitai pradėti svarstyti, o gal reikia pradėti mokėti, kad eitų į rinkimus, o gal reikia mokėti, kad vaikas apkabintų mamą. Mes galime nueiti velniai žino kur, nes juk mokesčių mokėtojai už vakcinas jau mokėjo, už testus jau mokėjo, už visas paslaugas mokėjo. O kiek žmonių savo sveikata sumokėjo už tuos, kurie nenori skiepytis, kurie per antrąją bangą neteko galimybių ir sugadino savo sveikatą. Aš manau, kad tų išmokų jau buvo“, – tvirtino A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Liliputas tas dulkių siurblys - tokia rūšis.

Pasakė

Pasakė portretas
Liliputas

Tučka Jeronimas:

Tučka Jeronimas: portretas
Jo snukis primena arklio užpakalį…
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių