Quantcast

Druskininkų meras paaiškino apie politikų pramogas vandens parke

  • Teksto dydis:

Visų partijų politikai ir valstybės tarnautojai buvo kviečiami tik į oficialias Druskininkų šventes, teigė kurorto meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas.

„Niekada jokie politikai valstybės tarnautojai į vandens parką nebuvo kviečiami, jeigu tai nebuvo oficiali miesto šventė“, – trečiadienį per Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį kalbėjo R.Malinauskas.

Paprašytas įvardyti kvietimais ir nemokamomis vandens parko paslaugomis pasinaudojusius politikus, tarnautojus, meras tvirtino, kad per 15 jo darbo savivaldybėje metų į oficialius Druskininkų renginius kviesti visų vyriausybių nariai, su savivalda susijusių ministerijų viceministrai ir Seimo nariai, kurie kuruoja turizmą.

„Nėra buvę kvietimo socialdemokratui, nėra buvę kvietimo konservatoriui ar liberalui (...) Niekada nebuvo dvejopų kvietimų, dvejopų programų“, – tvirtino meras.

R.Malinauskas teigė, kad tokiu kvietimu yra pasinaudoję ir konservatorių atstovai, kurie dabar kelia kurorto mero atsakomybės klausimą.

„Kai buvo Vyriausybėje, taip“, – sakė R.Malinauskas.

„Teisė kiekvienam pasirinkti, kam atvykti į renginį“, – pridūrė jis.

Seimo Antikorupcijos nariams pasiteiravus, ką bendra su kurortu turi tuomet dar pareigas ėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Žimantas Pacevičius, kelis kartus pasinaudojęs Druskininkų kvietimu ir lankęsis vandens parke, R.Malinauskas tvirtino su STT vadovu susitikęs vienos ambasados renginyje ir pakvietęs į kurorto šventę. Jis tvirtino neturėjęs jokio intereso suteikti kokių nors išskirtinių paslaugų Ž.Pacevičiui.

„Jeigu su ponu STT vadovu būtume turėję kokių nors užkulisinių planų, nebūtume rodęsi viešai“, – sakė R.Malinauskas.

Jis per Seimo komisijos posėdį aiškino, kad prieš kiekvieną kurorto šventę savivaldybė išsiunčia visoms mieste dirbančioms įmonėms prašymą paremti renginį. Verslininkai sprendžia, ar gali paremti, taip pat skirtingi viešbučiai praneša, kiek kambarių galėtų skirti miesto svečiams apgyvendinti.

Socialdemokrato teigimu, visos savivaldybės į savo šventes kviečia aukštas pareigas einančius politikus, pareigūnus ir suteikia jiems nemokamų paslaugų.

„Aš kalbu su kitais merais, su Pagėgių meru, sako: mes neturime vandens parko, bet turime garlaivį nedidelį, kuriuo taip pat svečius plukdome ir t.t. Esu Kauno „Žalgirio“ arenoje sėdėjęs renginyje, šalia manęs sėdėjo ponia (Rasa) Juknevičienė, kuri labai piktinasi Druskininkais pastaruoju metu, ir buvo renginys nemokamas, mes visi sėdėjome, klausėme koncerto, ir net neabejoju, kad koncertas yra gerokai brangesnis nei kvietimas marketinginiais tikslais į vandens parką“, – teigė Druskininkų vadovas.

Be to, anot mero, Druskininkų vandens parkas pats sprendžia, kaip prisivilioti klientų. R.Malinausko teigimu, kai kurių svečių kvietimas nemokamai pasinaudoti paslaugomis buvo vandens parko vadovų vadybinis sprendimas. Tuo pačiu meras tvirtino, kad tokia taktika pasiteisino, nes Druskininkų vandens parkas dirba pelningai, prisideda prie miesto fontanų, gėlynų tvarkymo.

Kauno prokuratūros vadovaujama Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariama, kad bendrovės vadovas Edmundas Antanaitis, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Seimas yra pavedęs Antikorupcijos komisijai atlikti parlamentinį tyrimą dėl situacijos socialdemokrato R.Malinausko vadovaujamuose Druskininkuose ir dėl konservatorių atstovų šeimų verslo interesų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Na ir išverstskūriai tie socdemai - nosmis badomi į pridergtą krūvą, o jie vis tiek tvirtina, kad ne jie pridergę.

YES

YES portretas
Ar Druskininkuose yra žinoma teisininko AMŠIEJAUS pavardė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių