Quantcast

Druskininkų meras: nemokamos paslaugos politikams yra normalu

  • Teksto dydis:

Suteikti nemokamas pramogų ir apgyvendinimo paslaugas savivaldybės įsteigtose įmonėse politikams ir kitiems asmenims yra normali praktika ir ji bus tęsiama, teigia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Tuo pačiu savivaldybės vadovas pabrėžia, kad iki šiol nemokamai paslaugos teiktos tik oficialiems svečiams, kurie į kurortą atvykdavo per miesto šventes.

„Tokia situacija ji yra, ji yra absoliučiai normali, absoliučiai teisėta. Nematau nieko blogo ir ateityje planuojame toliau tą daryti“, - BNS sakė R.Malinauskas.

Kai kurie parlamentarai pastarosiomis dienomis pranešė gavę R.Malinausko pasirašytus kvietimus mėnesio pabaigoje atvykti į šventinius renginius Druskininkuose su nakvyne. Programoje numatytos ir keturios valandos „vandens parko teikiamų paslaugų išbandymui“. Parlamentarai taip pat kviečiami dalyvauti lynų kelio, SPA centro atidaryme, kalėdinės eglės įžiebime. Į programą įtrauktas šventinis vakaras ir pietūs restorane.

Paklaustas apie šią situaciją, premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį sakė, kad „nereikia taip elgtis“ ir pridūrė, kad „žmones galima pakviesti ir paprastu elektroniniu laiškeliu“.

„Renginys, aš manau, kad bus labai svarbus ne vien Druskinkams, bet ir visai Lietuvai, bet reikalingas paprastas, nuoširdus, atviras bendravimas visuose lygiuose. Tą turi demonstruoti ir politikai“, - Žinių radijui sakė ministras pirmininkas.

„Man atrodo, čia kažkokia kova prasidėjusi. Reikėtų ją kuo greičiau baigti“, - pridūrė jis.

Komentuodamas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą pradėti tyrimą, ar jis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, kai savivaldybės taryboje būdavo balsuojama dėl vandens parko ir viešbučio „Aqua“, R.Malinauskas sakė dėl savęs jokių abejonių neturintis. „Aqua“ dirba jo dukra.

„Labai džiaugiamės komisijos pastangomis ir man abejonių jokių dėl savęs nėra, dėl kitų specialistų nėra, bet palauksime išvadų“, - teigė meras.

Jis sakė visada vengęs viešųjų ir privačiųjų interesų painiojimo ir dėl to konsultuodavęsis su VTEK. Tačiau dabartinio jos pirmininko Romo Valentukevičiaus politikas tvirtino asmeniškai nepažįstantis.

R.Malinauskas teigė siekdavęs nusišalinti nuo su „Aqua“ susijusių klausimų, tačiau tam nepritardavo savivaldybės taryba.

Paklaustas, ar yra normalu, kad savivaldybės steigtose įmonėse dirba su Druskininkų politikais susiję asmenys, jis ragino kiekvieną atvejį nagrinėti atskirai. Tačiau pasiteiravus dėl jo paties dukros R.Malinauskas atkreipė dėmesį į nedidelį gyventojų Druskininkų savivaldybėje skaičių. Kurorte gyvena apie 19 tūkst. žmonių.

VTEK trečiadienį nusprendė pradėti tyrimus dėl penkių Druskininkų savivaldybės atstovų - tarp jų ir dėl R.Malinausko - bei savivaldybės įsteigtos įmonės „Aqua“ direktoriaus Edmundo Antanaičio veiksmų.

Taip pat bus tiriami Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė socialdemokratė Vilma Jurgelevičienė, Druskininkų tarybos narys, buvęs Druskininkų savivaldybės viešosios įstaigos „Druskininkų gydykla“ direktorius socialdemokratas Virgaudas Taletavičius, vicemeras socialdemokratas Linas Urmanavičius ir savivaldybės tarybos narė socialdemokratė Inga Šinkonienė.

Komisija tirs, ar jie nusišalino nuo klausimų, susijusių su „Aqua“ klausimais.

Druskininkų savivaldybės meras 2012 - 2013 metais jau buvo atsidūręs VTEK akiratyje. Tąkart etikos sargai aiškinosi, ar R.Malinauskas galėjo pažeisti viešuosius ir privačius interesus, balsuodamas dėl leidimo prekiauti alkoholiu Grūto parko kavinėje, kuri yra susijusi su R.Malinausko tėvu Viliumu Malinausku. Tačiau mero pažeidimų komisija nenustatė.

Anot etikos sargų, iki šio klausimo svarstymo savivaldybės taryboje, R.Malinauskas pateikė nusišalinimą raštu, informuodamas, kad siekdamas išvengti viešųjų ir privačių interesų konflikto, nusišalina nuo alkoholio produktų mažmeninės prekybos licencijavimo klausimo svarstymo, tačiau taryba pareikšto nusišalinimo nepriėmė ir pasiūlė R.Malinauskui dalyvauti priimant sprendimą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariant piktnaudžiavimu neseniai buvo sulaikytas šio centro vadovas E.Antanaitis, jam pateikti įtarimai. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Tuo metu kai kurie Seimo nariai socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pasipiktino jiems atsiųstais Druskininkų savivaldybės kvietimais dalyvauti kurorte vyksiančiame renginyje lapkričio pabaigoje, pranešė delfi.lt. Kvietimuose - ir siūlymas pasinaudoti vandens parko paslaugomis.

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius, dabar Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius yra prisipažinęs, kad Druskininkų sveikatingumo centre lankėsi keturis kartus ir už nieką nemokėjo.

R.Malinauskas teigė neabejojantis, kad „visos šiandieninės pasakos ir legendos“ baigsis fiasko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl normalu?

Kodėl normalu? portretas
Juk jie pakankamai daug uždirba, kad galėtų patys susimokėt (banali tiesa). O jei būtumėt pamaloninę, pvz., geriausią metų mokytoją, ugniagesį, policininką, santechniką ar bent už pusę kainos - senjorus spalio mėnesį, - jus visi būtų gyrę. Tik, aišku, menka jums iš to nauda...

klopopo

klopopo portretas
Kai Kalabysbiskiu kaimo vista vadinasi politike, tai toliau jau nera kur eiti. O gal toms vistoms atlyginimo nereikia moketi, gal uzteks lesalu......

Socdemas

Socdemas portretas
kodėl negavau kvietimo nemokamai pasinaudoti pramogomis Druskininkuose. Aš irgi labai įtakingas. Norėčiau 2 suaugusiems ir 2 vaikams. ačiū.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių