Quantcast

Didžioji Britanija tikisi pelnyti Lietuvos paramą dėl „Brexit“ derybų

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija stiprins ambasadą Lietuvoje ir kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, siekdama pelnyti paramą derybose dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES), antradienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Britanijos ambasadoriams Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Slovėnijoje ir Slovakijoje bus suteiktas aukštesnis statusas ir skirta papildomai politinio bei lobistinio personalo“, – pranešė agentūra, remdamasi neįvardytais pareigūnais.

Premjerės Theresos May (Terezos Mei) vyriausybė tikisi išnaudoti susirūpinimą dėl saugumo ir finansų, kad suskaldytų vieningą Europos Sąjungos (ES) frontą, agentūrai sakė pareigūnas, nenorėjęs viešinti savo vardo, nes komentavo konfidencialią vyriausybės strategiją.

Lietuvos diplomatai BNS patvirtino esantys informuoti apie britų ketinimus didinti ambasados personalą.

„Jungtinė Karalystė, ruošdamasi išstojimo iš ES laikotarpiui ir siekdama išlaikyti santykius su ES šalimis, yra pasirengusi aktyviai bendradarbiauti dvišaliu formatu. Iš susitikimų su Jungtinės Karalystės pareigūnais žinome apie ketinimą didinti ambasadų personalą“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Britų ambasada Vilniuje teigė, kad papildomi pajėgumai bus skirti stiprinti dvišalius santykius.

„Taip, ambasadose bus kiek daugiau žmonių. Tačiau papildomi pajėgumai skirti stiprinti dvišalius santykius ir nebūtinai susiję su Jungtinės Karalystės sprendimu dėl narystės ES. Darbuotojų skaičiaus kitimas – laipsniškas, priklausantis nuo jau esančio personalo poreikų ir darbo krūvio“, – BNS informavo ambasados atstovas Vilius Petkauskas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gruodį BNS sakė, kad Lietuva nepritaria raginimams griežtomis sąlygomis nubausti britus, siekiant atgrasyti kitų šalių pasitraukimą.

„Kartais pasigirsta nuomonių nubausti britus. Mes tokios linijos tikrai nesilaikome, mūsų strateginis tikslas – kuo arčiau juos išlaikyti ir prekybos, ir saugumo klausimais. Britai įsitikinę, kad jie bus dar aktyvesni sprendžiant Europos saugumo reikalus, ir mes nusiteikę su jais kalbėtis nelaukdami „Brexit“, – tuomet sakė ministras.

Derybos dėl Britanijos pasitraukimo iš ES turėtų prasidėjo kovo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gal mes ir nebūsim antrieji ES padarę savo Litxitą, bet su GB privalu bendraut... abipusiškai naudingomis sąlygomis.

Pilietis

Pilietis portretas
Manau Britanijai nereikia skubeti su tuo Brexitu,manau užkniso Angliją Europos sąjungos tvarka ,o daugiausia tai ,Vokietijos kaclerė.Nukvakusi senė jau netuoke ir nesupranta ,ką padarė su tais pabėgėliais.Ir jau nesupranta ,kaip ištaisyti padėtį Europoje.Manau geriausia būtų jai trauktis iš pareigybių ir išeiti į pensiją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių